Katkaravuilla täytetyt tomaatit 4 annosta
4 isoa, kypsää tomaattia
1 pss MSC-merkittyjä katkarapuja
1 dl vihreitä oliiveja hienonnettuna
ripaus chiliä tai tuoretta chiliä hienonnettuna
0,5 sitruunan mehu
loraus oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
tuoretta tilliä, ruohosipulia tai persiljaa hienonnettuna
- leikkaa tomaateista kansi pois ja ota se talteen, koverra sisus pois ja säästä ne esim. tomaattikeittoon seuraavaksi päiväksi
- yhdistä katkaravut, oliivit ja mausteet kulhossa, maista seosta
- lusikoi seos tomaattien sisään ja nosta kannet päälle
- paista tomaatteja uunissa öljyssä voidellussa vuoassa 15 minuutin ajan tai foliovuoassa grillissä. Huom! Säästä foliovuoka seuraavaa käyttöä varten.
Mintulla maustettu papusalaatti 4 annosta
500-750 g papuja
Kastike:
6 rkl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
suolaa, mustapippuria
tuoreita mintunlehtiä hienonnettuna
- tee kastike sekoittamalla kaikki muut ainekset paitsit minttu keskenään kannellisessa lasipurkissa
- siisti pavut ja keitä suolatussa vedessä 5-10 minuuttia. Voit halutessasi leikata pavut pienemmiksi paloiksi.
- valuta pavut ja huuhdo kylmällä vedessä, jotta niiden kypsyminen lakkaa
- siirrä pavut tarjoiluastiaan
- lisää minttu kastikkeeseen ja kaada papujen päälle
Vinkki! Jos tomaattien täytettä jää yli, tarjoile se sikurin lehtien päällä. Seos maistuu näin kylmänäkin versiona.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.