Jäätee mustaherukanlehdistä ja sitruunoista
1,5 l pieniä ja nuoria viinimarjapensaan lehtiä
2 sitruunaa
4 dl sokeria
1-2 pussia teetä
2 litraa kiehuvaa vettä
tarjoiluun jäitä, sitruunan, appelsiinin tai kurkun viipaleita / hedelmiä / marjoja
- pane viinimarjapensaan lehdet isoon kulhoon tai kattilaan
- kuori sitruunasta hieman kuorta joukkoon
- viipaloi sitruunat ohuiksi viipaleiksi ja nosta joukkoon
- lisää sokeri, tee ja kaada vesi päälle
- anna vetäytyä vähintään 30 minuuttia
- siivilöi ja jäähdytä
Vinkki! Jääteen voi myös pakastaa ja raaputtaa haarukalla granitéksi. Jäistä juomaa/sorbettia on mukava lusikoida terassilla viilennykseksi.
EDIT! Pussiteen sijaan voit tehdä teen hauduttamallakin. Itse menin helpoimman kautta, koska mökillä ei ole siivilää tähän tarkoitukseen. Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty Earl Greytä, mutta mauksi käynee mikä vain. Oma jäätee valmistui Clipperin appelsiini-kookoksesta.
EDIT! Pussiteen sijaan voit tehdä teen hauduttamallakin. Itse menin helpoimman kautta, koska mökillä ei ole siivilää tähän tarkoitukseen. Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty Earl Greytä, mutta mauksi käynee mikä vain. Oma jäätee valmistui Clipperin appelsiini-kookoksesta.
Kuulostaa herkulliselta, mutta miksi pussiteetä - ja mitä teetä? Mustaa vai vihreää, maustettua tai maustamatonta?
VastaaPoistaHyvä huomio, täytyykin päivittää ohjetta.
VastaaPoistaKäytin pussiteetä, koska minulla ei ole mökillä tarpeeksi hienojakoista siivilää. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty Earl Greytä, mutta valmistin juoman Clipperin appelsiini-kookosteestä. Mauksi käy varmasti mikä tahansa. Tummaa tai voimakasta teetä laittaisin varmaankin vain yhden pussin.