Savusärkeä salaatissa, leivällä ja uusien perunoiden kera

keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Savusärki, mikä loistava kesälounaan pelastaja! Olemme ostaneet savustettuä särkeä öljyssä vasta pari kertaa, mutta millaista herkkua se onkaan! Ja maistuu jopa miehelle, joka opettelee syömään kalaa mahdollisimman laajasti. Toki olisi mahtavaa, jos kalat vielä pyytäisi itse, mutta tämän verran suon purkkiruokaa kotiin ja mökille tomaattimurskien lisäksi. Kun siis seuraavan kerran suuntaat omalle tai tutun mökille, osta savusärkeä tuliaiseksi. Se pelastaa, kun et jaksa lähteä tai pääse kauppaan ruokaostoksille.

Purkkikalan sijaan kannattaa tietystikin suosia tuoretta kotimaista kalaa. Ilokseni voinkin kertoa, että tamperelaiset saavat halutessaan erittäin tuoretta kalaa! Mika Hävölä Kylmäsavukeisarin roolissa toimittaa tuoretta kalaa aina kesäperjantaisin Mustaanlahteen. Viime perjantaina puoliso nouti sieltä kuhan ja grillasimme sen kokonaisena (resepti tulossa blogiin). Ei olisi huono tapa aloittaa viikonloppu aina kala-aterialla. Jos kiinnostuit, tykkää Facebookissa Kylmäsavukeisarista, niin tiedät mihin aikaan kalaa saa Mustastalahdesta. Mika on ilmoittanut tulevansa satamaan aina klo 15 aikoihin, mutta viime perjantaina mies tupsahti satamaan jo aiemmin. Tämä on niin mahtavaa!


Savusärki maistui salaatissa uusien perunoiden, retiisien, keitettyjen kananmunien, tillin, rucolan ja sidesalaatin kyydissä.


Yksinkertaisemmillaan herkku maistuu ilman salaattiakin. Lautasella on myös savusärkitahnaa, jota tein alkujaan ruisleivän päälle.
Savusärkitahnaan laitoin paksua, maustamatonta jogurttia, suolakurkkua, sitruunan raastetta, ruohosipulin varsia hienonnettuna sekä kukkia ja kapriksia päälle.
Syödään särkeä, se kasvattaa järkeä! Fisu, fisu.

2 kommenttia

  1. Oi mitä kesäruokaa! Nam nam. Ulkona syötynä ja linnunlaulun säestämänä.

    VastaaPoista
  2. kaikki muu kuulosti erittäin houkuttelevalta paitsi sidesalaatti

    VastaaPoista

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.