Jauheliha on suomalaisissa kodeissa varsin suosittu raaka-aine, mutta jostain syystä meillä sitä syödään varsin harvoin. En tiedä miksi, pidän kyllä bolognesekastikkeesta, lihapullista ja makaronilaatikosta. Ehkä kyse on pikemminkin siitä, että pyrimme syömään samoja ruokia harvakseltaan, jotta mihinkään makuun tai ruokaan ei kyllästyisi. Tämä italialaiskirjasta poimittu ohje on kokeilemisen arvoinen! Resepti on kirjasta Trattoria - italialaista ruokaa perheelle ja ystäville ja vaikkei ihan kaikkia aineksia löytynytkään, lopputuloksena syntyi pehmeän kosteat pihvit.
Italilaiset murekepihvit neljälle henkilölle
400 g jauhelihaa
1 valkosipuli pieneksi hienonnettuna
kourallinen tuoretta persiljaa hienonnettuna
suolaa, mustapippuria
1 rkl tomaattipyreetä
1 muna
4 keskikokoista leipäviipaletta ilman kuoria
vajaa 1 dl puna- tai valkoviiiniä
kourallinen tuoretta leipäraastetta ja 0.5 dl korppujauhoja
öljyä pihvien paistamiseen
- pane leipäviipaleet kulhoon ja kaada viini niiden päälle. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty valkoviiniä, mutta koska meiltä ei sitä löytynyt, korvasin sen punaviinillä. Pehmitä leipiä parisen minuuttia.
- sekoita jauheliha, valkosipuli, persilja, tomaattipyre ja kananmuna keskenään
- mausta seos suolalla ja pippurilla
- lisää leivät jauhelihaseokseen
- tee taikinasta pihvit ja kieritä ne leipäraasteen ja korppujauhojen seoksessa
- kuumenna öljy ja kypsennä pihvejä grillissä tai paistinpannulla molemmin puolin noin 5-7 minuuttia
- tarjoa appelsiini-fenkolisalaatin tai fetalla täytettyjen paprikoiden kera
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.