Vadelmabrownies
100-200 g tummaa suklaata paloiteltuna
125 g voita kuutioituna
3-4 rkl tummaa kaakaota siivilöitynä
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
1 tl vaniljauutetta
2 dl vadelmia
tomusokeria koristeluun
Laita uuni lämpiämään 185 asteeseen.
Nosta metallinen tai lasinen kulho kattilan päälle, jossa on kiehuvaa vettä. Varo kuitenkin, ettei vesi kosketa kulhoa. Laita suklaa ja voi kulhoon, anna niiden sulaa vesihauteessa ja sekoita, kunnes seos on sulaa ja tasaista. Nosta kulho pois vesihauteesta.
Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, kaakao, sokeri ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos suklaan joukkoon. Lisää munat ja vanilja taikinaan, vatkaa sähkövatkaimella, kunnes taikina paksunee.
Lisää vielä vadelmat varovasti joukkoon ja kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Paista brownieseja 25-30 minuuttia tai kunnes taikina alkaa erkaantua vuoan reunoista. Nosta vuoka uunista ja anna jäähtyä 15-20 minuuttia.
Siivilöi päälle tomusokeria, paloittele browniesit ja tarjoile lämpimänä. Omaan makuun leivokset maistuivat parhaiten seuraavana päivänä kylmänä.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.