Vadelmabrownies

keskiviikko 28. marraskuuta 2012



Marraskuu on vaatinut veronsa minustakin, mutta onneksi päiviä voi piristää ruoalla ja leivonnaisilla. Kuten näillä vadelmabrownieseilla. Suklaa on tietystikin pääosassa, mutta vadelma antaa leivonnaisille sekä väriä että makua. Käytin erittäin tummaa 85 % suklaata, mutta sitä oli vain 100 g. Alkuperäisessä ohjeessa suklaata oli 200 g, mutta mielestäni vähempikin riittää. Tämä resepti nousee helposti suosikkien joukkoon ja browniesit on helppo maustaa oman maun mukaan esim. pähkinöillä, mustikoilla tai kuivatuilla hedelmillä.


Vadelmabrownies

100-200 g tummaa suklaata paloiteltuna
125 g voita kuutioituna
3-4 rkl tummaa kaakaota siivilöitynä
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
1 tl vaniljauutetta
2 dl vadelmia
tomusokeria koristeluun

Laita uuni lämpiämään 185 asteeseen.

Nosta metallinen tai lasinen kulho kattilan päälle, jossa on kiehuvaa vettä. Varo kuitenkin, ettei vesi kosketa kulhoa. Laita suklaa ja voi kulhoon, anna niiden sulaa vesihauteessa ja sekoita, kunnes  seos on sulaa ja tasaista. Nosta kulho pois vesihauteesta.

Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, kaakao, sokeri ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos suklaan joukkoon. Lisää munat ja vanilja taikinaan, vatkaa sähkövatkaimella, kunnes taikina paksunee.

Lisää vielä vadelmat varovasti joukkoon ja kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Paista brownieseja 25-30 minuuttia tai kunnes taikina alkaa erkaantua vuoan reunoista. Nosta vuoka uunista ja anna jäähtyä 15-20 minuuttia.

Siivilöi päälle tomusokeria, paloittele browniesit ja tarjoile lämpimänä. Omaan makuun leivokset maistuivat parhaiten seuraavana päivänä kylmänä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.