Vuohenjuusto-tomaattipasta

torstai 1. marraskuuta 2012





Kasvispainotteinen kuukausi on startannut hyvin yksinkertaisilla ruoilla. Varaslähtö otettiin jo eilen kikherne-papupadalla. Tänään tein pikaisen kasvispastan sopivasti maailman vegaanipäivänä. Ruoka valikoitui puhtaasti siitä syystä, että kaapista löytyi vielä pussin jämät aurinkokuivattuja tomaatteja. Öljyynkin säilötyt tomaatit sopivat pastaan, mutta  keväisen Rooman matkan ansiosta olen ihastunut puolikuivattuihin tomaatteihin. Jos suuntaat Italiaan, osta näitä tomaatteja tuliaisiksi! Ja lähetä minulle osa.

Unohdin basilikat annoksista ennen kuvausta, joten ne eivät näy kuvassa. Pasta on hyvää ilman basilikaakin, mutta suosittelen ostamaan sitä ja käyttämään reilusti. Hyvin yksinkertaista pastaa ja täysin vegaanin siitä saa jättämällä juuston pois. Tämä ruoka on jälleen loistava esimerkki siitä, kuinka ruoka valmistuu arkena hyvinkin nopeasti. Toivottavasti maistuu!

Vuohenjuusto-tomaattipasta

1 pkt/pss pastaa (penne, gnocchi, fusilli)
suolaa
öljyä paistamiseen
4 valkosipulia hienonnettuna
0,5-1 tl chilihiutaleita
kourallinen kuivattuja aurinkokuivattuja tomaatteja tai 1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
100-150 g vuohenjuustoa
1 dl paahdettuja pinjansiemeniä tai manteleita
1-2 dl tuoretta basilikaa



  • laita pastavesi kiehumaan, kun vesi kiehuu, lisää suola ja pasta
  • paahda sillä välin pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla kauniin ruskeiksi ja nosta ne syrjään
  • lorauta pannulle öljyä ja kuullota valkosipulia ja chiliä pannulla hetken aikaa. Varo,  ettei valkosipuli pääse palamaan. 
  • kun pasta alkaa olla melkein valmista, lisää puolikuivatut tomaatit joukkoon ja keitä 1-2 minuuttia. Jos käytät öljyyn säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja, unohda tämä vaihe kokonaan ja lisää tomaatit aivan lopussa. 
  • kun kaadat keitinvettä pois, ota yksi mukillinen vettä talteen
  • sekoita keskenään pasta-tomaattiseos, vuohenjuusto, valkosipuli-chiliseos ja lorauta hieman keitinlientä joukkoon
  • mausta pasta tarvittaessa suolalla ja pippurilla
  • annostele pasta lautaselle ja ripottele päälle pinjansiemenet ja baslikan lehdet


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.