Tiedän, että WWF ei suosittele katkarapujen syömistä. Kyllä, olen katsonut muutamat dokumentit katkarapujen viljelystä ja troolauksesta. Olen kuitenkin antanut itselleni luvan herkutella katkaravuilla joitakin kertoja vuodessa pyrkien valitsemaan kaupassa MSC -merkittyjä tuotteita ja ennen kaikkea kylmien merialueiden katkarapuja. Suurin osa kaupan kaupan pakastealtaiden katkaravuista onkin pohjankatkarapuja (Pandalus borealis), jotka ovat parempi vaihtoehto kuin trooppisten maiden äyräiset. Lue lisää MSC -merkityistä tuotteista täällä.
Toast skagen
tummaa, vaaleaa tai saaristolaisleipää paahdettuna
1 pss katkarapuja
1-2 dl itsetehtyä majoneesia
2-4 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
2-4 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
suolaa, mustapippuria
- sekoita keskenään katkaravut, majoneesi ja yrtit. Lisää majoneesia vähän kerrallaan, jottet tule laittaneeksi sitä liikaa.
- mausta seos suolalla ja pippurilla
- paahda leivät ja lusikoi katkarapuseosta päälle
- koristele yrtinoksalla ja tarjoile heti
Vinkki! Voit maustaa katkarapuseosta myös punasipulilla, kapriksilla, sitruunalla, oliivilla ja pienellä määrällä chiliä.
Majoneesi
2 keltuaista
2 rkl viinietikkaa
0,5-1 rkl sinappia
3-4 dl öljyä
suolaa, mustapippuria
- sekoita keltuaiset, sinappi ja 1 rkl viinietikkaa hyvin kulhossa
- lisää öljyä tipottain koko ajan sekoittaen (sauvasekoittimella tai vispilällä)
- hiljalleen seos muuttuu paksummaksi ja voit ruveta lisäämään öljyä hieman enemmän kerrallaan
- kun kaikki öljy on vatkattu, lisää vielä 1 rkl viinietikkaa ja mausta majoneesi oman makusi mukaan suolalla ja pippurilla.
Vinkki! Voit maustaa majoneesia myös yrteillä, valkosipulilla (sopii hyvin perunoille, paahtopaistille), avokadolla ja sitruunalla (sopii graavi- ja kylmäsavulohelle).
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.