Kreikkalaiset tomaattipullat, papu-linssisalaatti ja kurkkumeze

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012


Papu-linssisalaatti

200 g kuivattuja mustasilmäpapuja/ ruskeita, valkoisia papuja
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
100 g kuivattuja ruskeita/vihreitä/punaisia linssejä
suolaa
1-2 rkl oliiviöljyä
3 rkl punaviinietikkaa
kevätsipulia hienonnettuna (purjo- tai ruohosipulikin käy)
tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
tuoretta tilliä hienonnettuna

  • liota papuja yön yli reilussa vedessä
  • kaada seuraavana päivänä vesi pois ja huuhtele pavut juoksevan veden alla
  • kiehauta papuja hetken aikaa ja kaada ne siivilään
  • kaada pavut takaisin kattilaan ja lisää puhdas vesi jälleen päälle
  • lisää punasipuli ja valkosipuli joukkoon ja anna papujen kiehua puolisen tuntia tai kunnes pavut alkavat olla melkein valmiita
  • lisää linssit joukkoon ja keitä papu-linssiseosta, kunnes linssitkin ovat valmiita (jos haluat ottaa varman päälle, voit keittää pavut ja linssit erillisissä kattiloissa, jolloin pystyt paremmin tarkistamaan papujen ja linssien kypsyyden)
  • lisää aivan loppuvaiheessa suolaa
  • valuta papu-linssiseos jälleen siivilässä, nosta sipulit pois ja kaada pavut kulhoon
  • lisää öljy, viinietikka, kevätsipuli ja yrtit
  • tarkista maku ja mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla
  • tarjoa lämpinä tai huoneenlämpöisenä

Kurkkumeze neljälle henkilölle

2 kurkkua kuorittuna ja viipaloituna
1 sitruunanmehu
1 tl kuivattua minttua
1-2 rkl oliiviöljyä
  • sekoita kurkku, sitruunanmehu ja minttu keskenään
  • lisää öljy vasta juuri ennen tarjoilua

Paistetut tomaattipallerot

3 tomaattia pieneksi kuutioituna
1 punasipuli hienonnettuna
3 rkl tuoretta minttua
1-2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
suolaa, mustapippuria
oliiviöljyä friteeraukseen/paistamiseen

  • paloittele tomaatit ja nosta ne kulhoon, älä kuitenkaan kaada tomaateista irtoavaa mehua mukaan
  • lisää sipuli, minttu ja puolet jauhoista
  • mausta suolalla ja pippurilla ja jätä taikina tekeytymään 10 minuutiksi

  • tee lopuista jauhoista, leivinjauheesta ja pienestä lorauksesta vettä tahna ja lisää se tomaattiseokseen
  • kuumenna parin sentin paksuuden verran öljyä paistamista varten
  • lusikoi tomaattiseosta kahden ruokalusikan avulla kattilaan ja paista, kunnes pallerot ovat kauniin ruskeita
  • käännä tämän jälkeen toinen puoli paistumaan

  • nosta tomaattipallerot talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois
  • voit halutessasi ripotella päälle vielä suolaa, mutta se ei ole välttämätöntä
  • tarjoile heti


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.