Papu-linssisalaatti
200 g kuivattuja mustasilmäpapuja/ ruskeita, valkoisia papuja
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
100 g kuivattuja ruskeita/vihreitä/punaisia linssejä
suolaa
1-2 rkl oliiviöljyä
3 rkl punaviinietikkaa
kevätsipulia hienonnettuna (purjo- tai ruohosipulikin käy)
tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
tuoretta tilliä hienonnettuna
- liota papuja yön yli reilussa vedessä
- kaada seuraavana päivänä vesi pois ja huuhtele pavut juoksevan veden alla
- kiehauta papuja hetken aikaa ja kaada ne siivilään
- kaada pavut takaisin kattilaan ja lisää puhdas vesi jälleen päälle
- lisää punasipuli ja valkosipuli joukkoon ja anna papujen kiehua puolisen tuntia tai kunnes pavut alkavat olla melkein valmiita
- lisää linssit joukkoon ja keitä papu-linssiseosta, kunnes linssitkin ovat valmiita (jos haluat ottaa varman päälle, voit keittää pavut ja linssit erillisissä kattiloissa, jolloin pystyt paremmin tarkistamaan papujen ja linssien kypsyyden)
- lisää aivan loppuvaiheessa suolaa
- valuta papu-linssiseos jälleen siivilässä, nosta sipulit pois ja kaada pavut kulhoon
- lisää öljy, viinietikka, kevätsipuli ja yrtit
- tarkista maku ja mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla
- tarjoa lämpinä tai huoneenlämpöisenä
Kurkkumeze neljälle henkilölle
2 kurkkua kuorittuna ja viipaloituna
1 sitruunanmehu
1 tl kuivattua minttua
1-2 rkl oliiviöljyä
- sekoita kurkku, sitruunanmehu ja minttu keskenään
- lisää öljy vasta juuri ennen tarjoilua
Paistetut tomaattipallerot
3 tomaattia pieneksi kuutioituna
1 punasipuli hienonnettuna
3 rkl tuoretta minttua
1-2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
suolaa, mustapippuria
oliiviöljyä friteeraukseen/paistamiseen
3 tomaattia pieneksi kuutioituna
1 punasipuli hienonnettuna
3 rkl tuoretta minttua
1-2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
suolaa, mustapippuria
oliiviöljyä friteeraukseen/paistamiseen
- paloittele tomaatit ja nosta ne kulhoon, älä kuitenkaan kaada tomaateista irtoavaa mehua mukaan
- lisää sipuli, minttu ja puolet jauhoista
- mausta suolalla ja pippurilla ja jätä taikina tekeytymään 10 minuutiksi
- tee lopuista jauhoista, leivinjauheesta ja pienestä lorauksesta vettä tahna ja lisää se tomaattiseokseen
- kuumenna parin sentin paksuuden verran öljyä paistamista varten
- lusikoi tomaattiseosta kahden ruokalusikan avulla kattilaan ja paista, kunnes pallerot ovat kauniin ruskeita
- käännä tämän jälkeen toinen puoli paistumaan
- nosta tomaattipallerot talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois
- voit halutessasi ripotella päälle vielä suolaa, mutta se ei ole välttämätöntä
- tarjoile heti
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.