Avokadopastaa

tiistai 27. maaliskuuta 2012

Maanantai-illan nopeaksi ruoaksi oli tarkoitus tehdä katkarapupastaa. Kotiin päästessä mieli muuttui ja ajattelin testata avokadopastaa. No, sitäkään ei lautasella päätynyt vaan yhdistelmä näitä kahta. Ja vähän kolmatta. Herkkua joka tapauksessa!

Avokado-kesäkurpitsa-katkarapupasta 3-4 henkilölle

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 sipuli hienonnettuna
öljyä paistamiseen
tuoreita tai kuivattuja yrttejä (persiljaa, basilikaa jne.)
suolaa, mustapippuria
2 avokadoa paloiteltuna
pätkä kesäkurpitsaa paloiteltuna
2 dl katkarapuja sulatettuna ja valutettuna
sitruunan- tai limemehua (sitruunanrakastajat voivat lisätä myös kuorta, käytä silloin luomusitruunaa)
parmesanjuustoa
saksanpähkinöitä karkeasti pilkottuna
tagliatellea, pappardella tai spaghettia

  • laita pasta kiehumaan suolattuun veteen
  • pastan kypsyessä kuullota sipuleita öljyssä ja lisää kesäkurpitsat
  • mausta seosta yrteillä, suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla ja tarkista maku
  • lisää aivan lopuksi katkaravut ja avokadot, älä paista seosta, jottei katkaravut sitkisty
  • kaada pastan keitinvettä talteen mukiin, jotta voit tarvittaessa lisätä sitä pastaa kosteuttamaan
  • yhdistä pasta ja avokado-kesäkurpitsa-katkarapuseos 
  • ripottele parmesanjuusto joukkoon ja sekoita
  • nosta pasta lautasille ja ripottele vielä saksanpähkinöitä päälle
  • viimeistele annos hyvällä oliiviöljyllä

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.