Italialaiset hillokeksit
Crostatina di marmellata
200 g vehnäjauhoja
120 g suolatonta voita (tavallinenkin käy) kuutioituna
1 kananmuna
ripaus suolaa
1 rkl hienoa sokeria
40 ml vettä
hilloa (mansikka/vadelma(mustikka/karviais/mustaherukka/lakkahilloa)
- sekoita jauhot, suola ja sokeri kulhossa ja lisää voi kuutioituna
- nypi voi vehnäjauhoihin, kunnes seos on ryynimäinen
- lisää kananmuna ja sekoita hyvin
- lisää vielä loraus vettä, ohjeen melkein puoli desiä on mielestäni liikaa
- muotoile taikinasta pallo, kääri se kelmuun ja anna levätä jääkaapissa puolisen tuntia (keksit onnistuvat kyllä ilman lepoaikaakin)
- painele taikina voideltuun vuokaan käsin tai kauli 5 mm paksuiseksi
- paista 180 asteessa 15 minuuttia
- anna keksipohjan jäähtyä ja sivele sen pintaan myöhemmin haluamaasi hilloa
Vinkki! Saat keksistä hienostuneemman, jos levität hillon jo ennen paistamista pohjan päälle ja koristelet pinnan vielä taikinasta tehdyillä nauhoilla.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.