Italialaiset hillokeksit

sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Antonio Carluccio ja Jamie Oliverin oppi-isä Gennaro Contaldo ovat väsänneet kokoon teoksen Italialaiset mestarit, joka on innostanut meidän perheen jälleen uusiin kokeiluihin. Keittokirja kattaa Italian etelästä pohjoiseen ja mukana on paljon alueellisia erikoisuuksia ja klassikoita. Tähän yksinkertaiseen keksileivonnaiseen en ole koskaan Italiassa törmännyt, joten pakkohan sitä oli ruveta leipomaan. Varsinkin kun tähän keksiin voi hyödyntää kaappiin kertyneitä hilloja. Tällä kertaa laitoin kekseihin kardemummaista karviaishilloa ja vaniljaista mustaherukkahilloa.


Italialaiset hillokeksit
Crostatina di marmellata

200 g vehnäjauhoja
120 g suolatonta voita (tavallinenkin käy) kuutioituna
1 kananmuna
ripaus suolaa
1 rkl hienoa sokeria
40 ml vettä
hilloa (mansikka/vadelma(mustikka/karviais/mustaherukka/lakkahilloa)

  • sekoita jauhot, suola ja sokeri kulhossa ja lisää voi kuutioituna
  • nypi voi vehnäjauhoihin, kunnes seos on ryynimäinen
  • lisää kananmuna ja sekoita hyvin
  • lisää vielä loraus vettä, ohjeen melkein puoli desiä on mielestäni liikaa
  • muotoile taikinasta pallo, kääri se kelmuun ja anna levätä jääkaapissa puolisen tuntia (keksit onnistuvat kyllä ilman lepoaikaakin)
  • painele taikina voideltuun vuokaan käsin tai kauli 5 mm paksuiseksi
  • paista 180 asteessa 15 minuuttia
  • anna keksipohjan jäähtyä ja sivele sen pintaan myöhemmin haluamaasi hilloa
Vinkki! Saat keksistä hienostuneemman, jos levität hillon jo ennen paistamista pohjan päälle ja koristelet pinnan vielä taikinasta tehdyillä nauhoilla. 


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.