Pikaista vihreää

torstai 8. maaliskuuta 2012


Mikä avuksi, kun työpäivän jälkeen ei kiinnosta lähteä ruokakauppaan. Katse jääkaappiin ja ihmetystä kerrakseen. Ja tyhjää lyö. Onneksi mieleen juolahti pikainen hernekeitto ja siihen löytyi jopa aineksetkin osittain. Osittain siksi, että pakastimesta löytyi vain pussillinen herneitä. Niinpä heitin sekaan pinaattia ja sain kahdelle tehtyä pikaisesti hernekeiton. Kylkeen paahdoin pari leivät ja avokadoa päälle. Kyllä näillä väreillä ollaan jo kovasti keväässä!



Pikainen herne-pinaattikeitto

1-2 pss pakasteherneitä
1-2 pss pakastepinaattia
öljyä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 sipuli tai pätkä purjoa hienonnettuna
kasvislientä tarpeen mukaan

suolaa, mustapippuria
sitruunanmehua
yrttejä

  • kuullota sipuleita kattilassa
  • lisää loput aineet ja anna keiton kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia
  • mausta ja soseuta keitto 
Simppeli avokadotahna

1-2 avokadoa
suolaa, mustapippuria
basilikaa tai persiljaa
sitruunan- tai limenmehua
  • hienonna tai leikkaa avokado pieniksi kuutioiksi ja sekoita ainekset keskenään
  • paahda leipiä ja lusikoi avokadotahnaa päälle

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.