Kikhernepihvit 4 hengelle
6,5 dl vettä tai kasvislientä
200 g kikhernejauhoja
suolaa, mustapippuria
- kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi
- siivilöi kikhernejauhot joukkoon ja mausta seos suolalla ja pippurilla
- anna seoksen hautua hiljalleen 10 minuuttia koko ajan sekoittaen
- taikinan tulisi olla notkeaa ja kiinteää niin, että se irtoaa kattilan pohjasta
- nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä rauhassa
- muotoile taikinasta pötkö, kääri se kelmuun ja anna jäähtyä kunnolla jääkaapissa
Tomaatit
4 tomaattia halkaistuina
suolaa, mustapippuria
1-2 rkl sokeria tai hunajaa
oliiviöljyä
tuoretta persiljaa hienonnettuna
6 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- pane uuni lämpiämään 200 asteeseen
- nosta tomaatin puolikkaat uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin ja ripottele päälle suolaa, pippuria, hunajaa ja oliiviöljyä
- kypsennä tomaatteja uunissa 45 minuuttia tai kunnes niiden mehu alkaa hieman karamellisoitua
- sekoita persilja, valkosipulit ja loraus oliiviöljyä keskenään ja levitä lopuksi tomaattien päälle
- kypsennä tomaatteja tämän jälkeen vielä 10 minuuttia
*****
- leikkaa kikhernemassasta 1-2 sentin paksuisia viipaleita
- paista pihvejä kuumalla pannulla oliiviöljyssä (tai grillaa) molemmin puolin, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja rapeita
- nosta pihvit lautaselle ja asettele tomaatinpuolikkaat niiden päälle
Tosi kauniita kuvia! Sinulla on kiva blogi ja mielenkiintoisia reseptejä :)
VastaaPoistaHyvä ohje, kiitos. Täytyy kokeilla. Kikhernejauhot ovat olleet vuoden alussa lopussa monesta Tamperelaisesta paikasta. Täytyy lähteä etsimään jälleen.
VastaaPoistaKiva kuulla, että reseptivät innostavat siinä määrin, että niitä tulee kokeiltua. Kertokaa ihmeessä, miten pihvit onnistuivat ja jos lisäätte jotain extraa reseptiin, uudet ideat otan ilolla vastaan.
VastaaPoista