Nahka- ja vanerikoruja

perjantai 23. maaliskuuta 2012

Moderni mummola arpoi koruja viime viikolla, mutta onni ei ollut myötä. Onneksi korun tekijä avasi Karnevaalikaupan, josta sain ostettua itselleni mieluisimman korun - jonglöörin. Käytän päivittäin korvakoruja, mutta ehkä tämän uuden ostoksen myötä kaulakorutkin pääsevät käyttöön tavallista enemmän.

Mielestäni koruissa tulee olla näyttävyyttä ja jotain erikoista. Jonglööri itse asiassa ei ole kovin näyttävä, mutta korun materiaali on erikoinen. Koru on tehty verhoiluteollisuuden ylijäämänahkasta ja on näin ollen ekologinenkin ostos. Korun voi laittaa kaulaan pitkänä tai lyhyenä versiona ja nyt jo mietinkin, että olisiko pitänyt ostaa kerralla useampi koru, jolloin saisi muokattua korusta muhkeamman ja monivärisen. Mietitään. Mutta mahtavaa on myös se, että kauppaan on tulossa myös nahkaisia korvakoruja.

Parhaita korulöytöjäni ovat tähän mennessä olleet vanhat korut tai tällaiset itselleni uusista materiaaleista tehdyt. Korujen ei tarvitse olla kierrätys- tai ekologisista materiaaleista, mutta totuuden nimissä on sanottava, että plussaa niistä silti saa. Perinteisesti kulta- ja hopeakoruista en syty yhtään, ellei kyseessä satu olemaan jokin vintageihanuus! Aiempia löytöjäni voit vilkaista täältä.

Törmäsin Ellessä eilen Poola Katarynan lintukoruihin, joita olen nähnyt nyt talvella enemmän kuin koskaan. Ja miksipä ei - korvakorut ovat omatkin suosikkini! Ostin koruni Design Joulutorilta, mutta koruja voi tilata täältä ja Tampereella Poola Katarynan tuotteita myy Ojakadun Super Mukava.

Erikoista näissäkin koruissa on materiaali, sillä ne on tehty vanerista. Kun näin korut ensi kerran, ajattelin niiden olevan liian painavat korviini. Mutta onneksi otin korun käteeni ja totesin olevani aivan väärässä. Linnut ovat kevyet ja niiden olemassaolon unohtaa päivän mittaan. Ellei sitten satu pitämään päällään korkeakauluista villapaitaa tai kaulahuivia. Vaneri nimittäin tarttuu helposti villaan kiinni.
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.