Aivan pähkinöinä

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Viimeiset viikot ovat olleet yhtä hulinaa ja olo on syvältä. Kiire ja flunssa eivät ole paras yhdistelmä. Nyt kun mies alkaa tokenemaan flunssasta, tauti alkaa jäytää minua. Alan siis olla aivan pähkinöinä, mutta periksi en anna.

Pähkinät ovat olleet kotona esille muutenkin, sillä sen lisäksi, että syömme niitä, käytän niitä nykyään myös pyykinpesuun. Olen käyttänyt pyykille ekoaineita parisen vuotta enkä ole saanut kokeiltua pesupähkinöitä ennen kuin tänä vuonna.  Mutta kyllä kannatti! Yhteen koneelliseen tarvitsee vain 4-8 pähkinänpuolikasta ja tällä annoksella pesee usemman kerran. Tämän valmistajan samoja pähkinöitä voi käyttää kahdesta kolmeen kertaan. Ja mikä parasta, pesupähkinät soveltuvat niin kirjo- kuin valkopyykkiin sekä villan ja silkin hienopesuun. Pahimpaan tahroihin kannattaa käyttää ensin sappisaippuaa, mutta meidän perheessä kaikki lika on irronnut ilman saippuakäsittelyä. Ja pesussa on ollut likaistakin tavaraa, nimittäin pyyhe, joka on kerännyt itseensä kaiken ulkoa tulevan kuran. Puhtaaksi lähti!

Aidosti, oikeasti voin suositella kokeilemaan pesupähkinöitä pyykinpesuun. Kollegakin ilmoitti käyttävänsä näitä ja toimii lapsiperheessäkin sappisaippuan kera.


Ekoaineet niin pesuaineissa kuin kosmetiikassakin ovat saapuneet kotiin vasta reilun kahden vuoden sisällä, mutta valikoiman laajuus on yllättänyt. Kaupasta löytää jo helposti luonnonkosmetiikkaa ja voi vertailla, mikä tuote sopii omalle iholle ja mikä ei. Aioin kirjoittaa blogiin kosmetiikasta jo kaksi vuotta sitten, mutta aikomiseksi on jäänyt. Tänäkin talvena aikomusta on ollut, mutta kiinnostavasta aiheesta huolimatta, en ole saanut tartuttua toimeen. Käyttökokemusta on jo paljon ja omia suosikkituotteita on löytynyt. Täytynee kerätä vinkit ja tuotteet yhteen nippuun. Niin kuin esim. kookosöljyn suhteen. Öljyä voit käyttää niin ruokaan, meikinpoistoon kuin kosteuttamiseenkin. Mutta siitä lisää myöhemmin!

1 kommentti

  1. Luonnonkosmetiikka on parasta! Maalaisjärkistä. Perusainekset ovat aitoja, terveellisiä :-). Silikoni ja maaöljypohja pitäisi kertoa kaikille ettei siitä ole kuin pinnoitteeksi ihon pinnalla. Luonnonkosmetiikassa on myös mainonta kohtuudessa - perusteettomia lupauksia ei ole samalla tavalla kuin "kovissa merkeissä".

    VastaaPoista

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.