Huolimatta siitä, että olen ranskalaisen keittiön suuri fani, italialainen ruoka vei voiton viime vuoden makumatkoilla. Osasyy siihen löytyy pelkästään matkan pituudesta, sillä olimme Italian reissulla huomattavasti pidempään kuin muilla matkoilla. Vajaassa kahdessa viikossa ehti syödä niin pastat, pizzat kuin risototkin. Mies testasi samaan hengenvetoon aasin ja hevosenkin. Paikallisia herkkuja kun olivat.
|
Parmankinkku-rucolapizza |
|
Savustettua tonnikalaa ja vihreää parsaa |
|
Lasagne |
|
Lihaiset tortellinit |
|
Grillattuja kasviksia |
|
Sieni-homejuustobruchettaa |
|
Antipasto misto eli leikkelelautanen |
|
Polentaa salamin, homejuuston ja herkkusienten kera |
|
Hevosen fileetä päärynän ja tomaatin kera |
|
Grillattuja kasviksia ja mozzarellaa |
Minulle Italian reissun suurin löytö oli jäätelö! Suoraan sanottuna en pidä jäätelöstä, mutta italialaisten makujen jälkeen olin aivan myyty. Ja se jäätelön koostumus. Selväksi suosikeiksi nousivat kaneli- ja pistaasi, jotka maistuivat sille itselleen eivätkä millekään maitohötölle.
|
Suklaasalami |
Mieleen jäivät myös iltapäivän aperitivot, jolloin viinin ohessa tarjottiin milloin mitäkin. Oliiveja, pieniä focaccio- tai bruchettapaloja, marinoituja kasviksia ja shipsejä. Pitäisikö lähteä taas Italiaan? Nyt keväällä ei vaivaisi edes lomat ja ravintolat olisivat normaalisti auki. Hhmmm.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.