Makujen matkassa - Italia

maanantai 10. tammikuuta 2011

Huolimatta siitä, että olen ranskalaisen keittiön suuri fani, italialainen ruoka vei voiton viime vuoden makumatkoilla. Osasyy siihen löytyy pelkästään matkan pituudesta, sillä olimme Italian reissulla huomattavasti pidempään kuin muilla matkoilla. Vajaassa kahdessa viikossa ehti syödä niin pastat, pizzat kuin risototkin. Mies testasi samaan hengenvetoon aasin ja hevosenkin. Paikallisia herkkuja kun olivat.
Parmankinkku-rucolapizza
Savustettua tonnikalaa ja vihreää parsaa
Lasagne
Lihaiset tortellinit
Grillattuja kasviksia
Sieni-homejuustobruchettaa
Antipasto misto eli leikkelelautanen
Polentaa salamin, homejuuston ja herkkusienten kera
Hevosen fileetä päärynän ja tomaatin kera
Grillattuja kasviksia ja mozzarellaa

Minulle Italian reissun suurin löytö oli jäätelö! Suoraan sanottuna en pidä jäätelöstä, mutta italialaisten makujen jälkeen olin aivan myyty. Ja se jäätelön koostumus. Selväksi suosikeiksi nousivat kaneli- ja pistaasi, jotka maistuivat sille itselleen eivätkä millekään maitohötölle.

Suklaasalami




Mieleen jäivät myös iltapäivän aperitivot, jolloin viinin ohessa tarjottiin milloin mitäkin. Oliiveja, pieniä focaccio- tai bruchettapaloja, marinoituja kasviksia ja shipsejä. Pitäisikö lähteä taas Italiaan? Nyt keväällä ei vaivaisi edes lomat ja ravintolat olisivat normaalisti auki. Hhmmm.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.