Kalakakut

maanantai 24. tammikuuta 2011


Thaimaalaiset kalakakut naposteluun tai alkuruoaksi neljälle henkilölle

500 g tuoretta, nahatonta kalafilettä (kuhaa, haukea, turskaa, seitiä)
150 g vihreitä papuja tai sokeriherneitä paloiteltuina
(10 suikaloitua kaffirlimetinlehteä)
1 punainen chili siemenettömänä, pieneksi silputtuna
3 rkl korianteria hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl kalakastiketta
1 kananmuna
½ dl vehnäjauhoja
öljyä paistamiseen/friteeraukseen

Dippikastike:
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
½ punaista chiliä hienoksi suikaloituna
2 rkl riisiviini- tai omenaviinietikkaa
2 rkl kalakastiketta
2 rkl limetin mehua
2 tl sokeria
pieni pala porkkaa ohueksi suikaloituna
mintunlehtiä hienonnettuna

Leikkaa kala pieniksi kuutioiksi ja siirrä monitoimikoneeseen. Kaada sekaan kalakastike, sipulit, muna ja jauhot. Jauha nopeasti melko tasaiseksi seokseksi. Varo jauhamasta liian pitkään, jottei taikinasta tule sitkeää. Sekoita loput ainekset joukkoon ja muotoile taikinasta pieniä pihvejä.

Kuumenna öljy pannussa ja friteeraa kalapihvejä muutama minuutti. Jätin itse varsinaisen friteerauksen väliin ja paistoin pihvit pienemmässä määrässä öljyä. Kalakakut ovat valmiita, kun ne ovat kauniin ruskeita. Nosta ne paperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois. Tarjoa dippikastikkeen ja limetin kera.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.