Intialainen kikhernepata

maanantai 24. tammikuuta 2011


Kikhernepataa  kahdelle, kolmelle henkilölle
3 dl itse keitettyjä kikherneitä tai 1 tlk säilykekikherneitä
2 sipulia hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1-2 tuoretta chiliä hienoksi pilkottuna
4 cm:n pala tuoretta inkivääriä raastettuna
½ tl kurkumaa
½ tl juustokuminaa
½ tl garam masalaa
1 pieni kanelitanko
1 laakerinlehti
1 tlk tomaattimurskaa
1-2 rkl tomaattipyreetä
suolaa oman maun mukaan
½ tl ruokosokeria
persiljaa tai korianteria

Huuhtele kikherneet huolellisesti ja keitä ne kypsiksi 45-75 minuutin ajan. Saat padasta pikaruokaa, jos käytät valmiiksi kypsennettyjä kikherneitä suoraan tölkistä.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulit, chili, inkivääri ja kaikki mausteet. Kuullota viitisen minuuttia ja lisää pyree sekä tomaattimurska. Anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia.

Lisää lopuksi kikherneet ja anna niiden kuumentua. Mausta suolalla ja sokerilla. Tarjoa padan kanssa leipää, riisiä tai jogurttia, mangochutneyta ja salaattia.

Huom! Jätin ohjeesta vahingossa garam masalan pois, mutta kanelia en hylkäisi. Sitä kannattaa lisätä vaikka jauheena, jos kaapista ei löydy kokonaisia tankoja.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.