Nieriäsashimia ja paahdettua munakoisoa

maanantai 18. toukokuuta 2015




Selailin vasta pari päivää sitten Tomi Björkin uutta Huippukokin kotiruokaa 2 -keittokirjaa. Kirjan kokonaisuus on edelleen hahmottamatta ja kokkaamatta, mutta sen voinee sanoa, että Tomin kotiruoka on kyllä hieman fiinimpi kuin meidän. Parasta kirjassa lienee kuitenkin se, että siinä on ruokia, joita en ole koskaan valmistanut, saati sitten edes maistanut. Ensilukemalta poimin kokeiltavaksi erilaisia alku- ja kalaruokia. Tämä nieriäsashimi osui heti napakymppiin, vaikka mies käytti alkuruokaan kaiken mädin nenän edestä. Ruoka sopii hienosti kevään ja kesän tuleviin juhliin isommallekin joukolle tarjottavaksi.

Nieriäsashimia ja paahdettua munakoisoa 4 henkilölle

1 munakoiso
suolaa
*
Nieriäsashimi
600 g tuoretta nieriää
1 tl suolaa
1 tl sokeria
mustapippuria
1 sitruunan mehu
2 tl hunajaa
1 rkl oliiviöljyä
*
erilaisia yrttejä ja taimenmätiä

Halkaise munakoiso pitkittäin ja ripottele leikkauspinnalle suolaa. Anna munakoison itkettyä 20 minuuttia. Kuiva munakoiso sen jälkeen paperilla ja laita puoliskot vastakkain. Kääri pötkö folioon ja paista uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia. Munakoison voi myös valmistaa grillissä, kuten itse tein. Anna munakoison jäähtyä ja kuutioi se.

Poista kalasta nahka ja leikkaa se kuutioiksi. Mausta ja anna kalan tekeytyä jääkaapissa.

Asettele kala lautaselle munakoisopalojen kanssa, lusikoi päälle hieman kuminamajoneesia ja koristele yrteillä ja mädillä.

Kuminamajoneesi

1 dl majoneesia
1 rkl paahdettua jauhettua kuminaa


* * *

Testaa myös:

2 kommenttia

  1. Hei, olen seurannut blogiasi jo tovin. Aivan ihania ruokavinkkejä, reseptejä ja kuvia! Olen laittanut sinulle blogihaasteen jonka löydät blogistamme tuulivie.blogspot.fi
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.