Siirtolapuutarha toukokuussa

sunnuntai 3. toukokuuta 2015
Kuukaudessa puutarhassa ehtii tapahtua paljon, mutta toisaalta taaksepäin katsoessa huomaa helposti, mitkä hommat on edelleen tekemättä. Huhtikuu meni pääasiassa mökin pienen pintaremontin parissa ja pihahommat jäivät aika minimiin. Raparperipenkkiä oli tarkoitus suurentaa ja siivota, mutta ihan samalta se näyttää kuin viime vuonnakin. Keskeneräiseltä. Hyötypuutarhassa ei ole rikkoruohot villiintyneet vaan kaunokaiset. Niitä on kaikkialla ja niin kauniita kuin ne ovatkin, täytyy suorittaa pientä kitkemistä toisille maille. 


Palavarakkaus puskee maasta mielettömällä voimalla eikä sitäkään haittaa kukkapenkin keskeneräisyys tai siivoamattomuus. Siistiminen hoituukin pikaisesti, kun vähän multaa möyhii ja kaataa uutta päälle. Kukkapenkki loistaa tyylikkään siistinä ja pinnan alla kytevät vanhat lehdet ja hennot oksavat lannoittavat maata.


Kultatyräkki on kevään ensimmäisiä kukkijoita, mutta upea loisto odottaa vuoroaan kyllä vielä tovin. Onneksi vierellä kukkii esikko ja tuo hieman väriä kukkapenkkiin.
Siirtolapuutarhapihan sisääntulon meno näyttää myöskin aivan holtittomalta, mutta tulppaanien ja ukkolaukkojen puhjetessa kukkaan muutamat rikkaruohot ja täälläkin villiintyneet kaunokaiset eivät häiritse silmää. Ainakaan minun. Toisen puolen kukkapenkki puolestaan näyttää aivan tyhjältä, mutta pian sekin kasvaa jo aivan umpeen.

Vuosia sitten tehdyn armottoman kitkemisurakan jälkeen työ palkitsee tekijänsä. Kukkapenkeissä ei juurikaan ole rikkaruohoja ja kun ne muutamat tarmokkaatkin repii näin keväällä pois, ei niitä näy koko kesänä. Kuukauden kuluttua kaikki näyttää taas toiselta ja kasvimaan siemenetkin nostavat jo taimen muodossa päätään. Siihen hetkeen, nyt sormet multaan!


Seuraa puutarhan muuttumista:
Siirtolapuutarha maaliskuussa
Siirtolapuutarha huhtkikuussa

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.