Jättikatkarapucrostinit

keskiviikko 27. toukokuuta 2015Jättikatkaravut kuuluvat eittämättä paheisiini. Herkkuahan ne ovat, mutta WWF:n kalaoppaan mukaan harkiten ostettavia. Riippuen tietysti katkarapujen alkuperämaasta. Kaiken kaikkiaan trooppisten katkarapujen (tiikerirapu, jättikatkarapu, scampi, kuningaskatkarapu) tuonti Suomeen on nelinkertaistunut viimeisen kymmenen vuoden aikana ja koska katkarapukannat ovat ylikalastettuja, olen yrittänyt malttaa mieleni jättikatkarapujen kanssa. Paras vaihtoehto olisi ostaa MSC-merkittyjä, mutta irtomyynnissä tieto harvoin on esillä. Pitäisi malttaa kysyä asiaa, mutta  kysymättä jää. Olenkin vain päätynyt vähentämään kaikenlaisten katkarapujen syömistä. Yksinkertaiset jättikatkarapucrostinit vievät kielen mennessään ja ikävät asiat mielestä. Parhaimmillaan taitavat olla viikonlopun aloitukseksi hyvän valkoviinin kera. Kohtahan se koittaa!

Jättikatkarapucrostinit

patonkia tai vaaleaa leipää paahdettuna
jättikatkarapuja
valkosipulia viipaloituna
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria

Paista valkosipulisiivuja öljyssä paistinpannulla miedolla lämmöllä, kunnes ne saavat hieman väriä. Varo kuitenkin polttamasta niitä.

Paahda leipäviipaleet leivänpaahtimessa tai paistinpannulla.

Nosta jättikatkaravut pannulle, lusikoi valkosipulista öljyä päälle ja paista kunnes, ne saavat pintaansa vaaleanpunaisen värin. Mausta suolalla ja pippurilla ja nosta leipäviipaleiden päälle. Lusikoi myös valkosipulit mukaan. Koristele persiljalla ja nauti heti.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.