Prahan TOP 6 kahvilat & ravintolat

torstai 5. helmikuuta 2015


Pitkä viikonloppureissu Prahaan tuli tarpeeseen viime kuun puolella, vaikka joululoma vasta olikin. Lämpöasteet pyörivät juuri ja juuri pakkasen rajoilla eikä lunta ollut lainkaan, mutta kaupunki näyttäytyi erittäin kauniina. Praha hurmasi meidät värikkäillä rakennuksillaan ja herkullisilla ruoillaan emmekä ehtineet käydä kaupoissa lainkaan. Eipä sillä, että olisimme halunneetkaan. Meidän reissut koostuvat pääpiirteissään aina kulttuurista ja ravintoloista, enempään harvoin on aikaa. 

Yksi vaihtoehto tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin olisi varata paikka Prahan ruokakierrokselle (Eating Prague Tours), lue lisää täältä. Neljässä tunnissa saat jonkinlaisen kuvan siitä, mitä prahalaiset syövät ja missä ravintoloissa he käyvät. Olisi ollut mielenkiintoista osallistua tällaiselle kierrokselle, mutta niitä ei järjestetä lainkaan tämän vuoden tammi- ja helmikuussa. 

Toinen vaihtoehto on kahlata matkaoppaita ja blogeja läpi ja etsiä omaan makuun miellyttäviä paikkoja. Jos suuntaat Prahaan ja haluat syödä hyvää ruokaa, lue lyhyet kuvaukset suosikkipaikoistani ja varaa pöytä niihin. 

Kun haluat nauttia aamiaisesta ylellisessä miljöössä, mutta rennolla fiiliksellä, suuntaa Savoyhin. Aamiainen maksaa 6-13 euroa, joten lompakkoa ei tarvitse kovin syvältä kaivella. Pöytävaraus on välttämätön, ellet halua istua tupakointialueella tai jos sinulla ei ole aikaa odottaa pöydän vapautumista. Lähellä sijaitsee myös kehuttu Café Lounge, mutta sinne ei viikonloppuna ilman pöytävarausta ollut asiaa. 

Vítězná 5 (Most Legií -sillan kohdalla, toisella puolen Kansallisteatteria)
Prahan kansallismuseon kupeessa sijaitsee lihansyöjien paratiisi, Čestr. Toki listalta löytyy kasvis- ja kalavaihtoehtojakin, mutta tämä paikka tunnetaan lihastaan. Parempi kuin Tampereen Huber. Kolmen ruokalajin menu kustantaa vain 22 euroa, joten halvalla lähtee. Yksinkertaisen pelkistetty sisustus miellyttää silmää. 

Legerova 75/57 (Kansallismuseon ja Valtionoopperan välissä)
Toinen Prahan tämänhetkisistä Michelin-ravintoloista, jossa kuuden ruokalajin menu maksaa vajaan 80 euroa + suositusviinit 50 euroa. Pidemmän menun maistelijat maksavat ruoastaan 115 euroa ja viineistään 75 euroa. Annokset ovat pienehköjä, mutta keittiöntervehdykset tuovat oman lisänsä kokonaisuuteen. Nälkäisenä et ravintolasta lähde, ellet ole astunut sisään vatsa kurnien. Puoliso tarinoi ruoasta täällä.

La Degustation Boheme Bourgeoise
Haštalská 18 (Josefovin oikealla laidalla)

Loistavaa paikallista ruokaa tarjoilee Lokal. Kaupungista löytyy neljä ravintolan edustajaa, joista kaksi aivan keskustassa. Parhaaseen fiilikseen päässee Dlouhalla sijaitsevassa ravintolassa, joka on vallannut koko korttelin pituisen rakennuksen. Oppaan mukaan pöytävaraus on kuitenkin suositeltava ja sisään kurkatessamme ravintola oli ääriään myöten täynnä. Kaarlensillan kupeessa sijaitsevaan Lokaliin sen sijaan pääsimme sisään saman tien. Friteerattu juusto, makkarat ja tartarit perunalisäkkeineen vievät nälän mennessään.

Lokal
Dlouhá 33 (Pyhän Jaakobin kirkon ja Pyhän Agnesin luostarin välillä, La Degustation -ravintolan toisella puolella)
Míšeňská 12 (Kaarlensillan päässä, Prahan linnan puolella)
K Verneráku 70/1
Sokolovská 55
Toinen paikallista ruokaa tarjoava ja suosittu paikka on Mlejnice. Tämäkin ravintola löytyy Prahasta kahdesta eri paikkaa, joista ilmeisesti tämä Žateckálla sijaitseva lienee uudempi versio. Ravintola sijaitsee aivan juutalaisen hautausmaan kupeessa turistipaikkojen lähettyvillä, mutta näin talviaikaan ei varausta edes olisi tarvinnut. Isot kolpakot, olutgulassi ja puolen kilon peruna-annokset ovat taattuja herkkuja.

Mlejnice

Kožná 14 (Vanhankaupunginaukion kupeessa, Zeleznan varrella)
Žatecká 17 (juutalaisen hautausmaan vieressä)

Jos kaipaat ravintolaillalliselta elämystä, suosittelen suuntaamaan SaSaZuun toiselle puolelle jokea. Heti pöytään saavuttuamme meille tuotiin limenlehdet ja lämpimät pyyhkeet, jotta saimme puhdistettua kätemme. Kohtuullisen oleellista, kun suurin osa ruoista syötiin käsin. Ruokailimme SaSaZussa lauantai-iltana ja tuolloin paikalla oli DJ soittamassa musiikkia sekä nainen, joka hieroi asiakkaiden hartioita. Itse en hierontaa halunnut, joten en tiedä laskutettiinko siitä jotain vai ei. Kaiken kaikkiaan ravintola oli erinomainen elämys, tarkempaa analyysia ruoasta saat täältä. 

Bubenské nábřeží 306
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.