Sitruunainen puuro

keskiviikko 11. helmikuuta 2015
Olen nauttinut erilaisia rawfoodeja ensimmäisen kerran joitakin vuosia sitten, mutten ole niihin koskaan hurahtanut täysillä. Enimmäkseen olen hakenut rawfoodista vaihtelua omaan aamiaispöytävalikoimaani ja ideoita mukana kuljetettaviksi välipaloiksi töihin ja kouluun. Samalla linjalla menen edelleen yksinkertaisia raaka-aineita käyttäen.

Tutustuin nyt Karita Tykän Hyvää huomenta. Raakaruokaa ihaniin hetkiin -kirjaan,  joka on oodi aamiaiselle ja raakaruoalle. Selailin kirjan alusta loppuun miettien, mitä haluaisin ensimmäiseksi valmistaa. Päädyin tähän sitruunaiseen kaurapuuroon sen vuoksi, ettei se vaatinut erillistä kauppaan lähtemistä vaan kaikki ainekset löytyivät omista kaapeista. Pääosin reseptit ovatkin hyvin yksinkertaisia eikä niihin käytetä kovin erikoisia aineksia.

Hyvää huomenta on kaunis ruokakirja ja siitä löytyy aamiaispuurojen ja -smoothieiden lisäksi myös joitakin pasta-, salaatti- ja kakkureseptejä. Teos on oiva lähde niille, joille tuorepuurojen ja smoothien maailma ei ole vielä kovinkaan tuttu. Pidempään raakaravintoa nauttineille kirja ei välttämättä tarjoa kovinkaan ainutlaatuisia reseptejä. Kuvat kuitenkin lumoavat yksinkertaisuudellaan ja reseptihakemisto pitää huolen monipuolisesta ja vaihtelevasta aamiaistarjonnasta.

Suosittelen kirjaan tutustumista maitoa vältteville, raakaruoasta kiinnostuneille, aamiaisia rakastaville ja vaihtelua kaipaaville.


Sitruunainen kaurapuuro 1-2 annosta

1 dl kaurahiutaleita
2 dl vettä
2 rkl cashewpähkinöitä
4 kuivattua aprikoosia
1 rkl raastettua sitruunankuorta
tarvittaessa hunajaa tai banaania makeutukseen

Sekoita kaurahiutaleet 1,5 dl:aan vettä sekä aprikoosit 0,5 dl:aan vettä. Laita myös cashewpähkinät likoamaan omaan kulhoonsa.

Huuhtele ja valuta cahewpähkinät aamulla. Sekoita tehosekoittimessa kaurahiutaleet ja aprikoosit liotusvesineen, pähkinät sekä sitruunankuori ja sekoita sileäksi puuroksi. Maista ja lisää halutessasi hunajaa.

Nauti puuro sellaisenaan, marjojen tai kookoshiutaleiden kera.

Vinkki! Voit käyttää kaurahiutaleiden tilalla mm. hirssisuurimoita ja tattarihiutaleita. Vastaavasti voit vaihtaa veden manteli- tai soijamaitoon tai mehuun.

Vinkki! Jos et pidä tuorepuuroista lainkaan, valmista kaurapuuro perinteiseen tyyliin keittämällä ja mausta se sitruunankuorella. Nauti puuro pähkinöiden ja kuivattujen aprikoosien kera.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.