Pikkupurtavaksi pähkinäiset avokadot

maanantai 23. helmikuuta 2015




Avokado on ollut vuosia suuressa suosiossa niin meillä kuin varmaan teilläkin. Ne toimivat hienosti aamiaisen osana, mukavana simppelinä välipalana tai hiukopalana varsinaista ruokaa odotellessa. Avokadopasta sen sijaan ei minuun uppoa, sillä en pidä avokadosta lämpimän ruoan osana. Toki saatan vielä mieleni muuttaa, jos saan eteeni jotain ennenkuulumattoman hyvää. Useimmiten syön avokadoni kuitenkin sellaisenaan tai salaatin osana. Pähkinä on mielestäni avokadolle oiva kumppani, sillä se antaa suulliseen hieman kaivattua rapeutta ja pureskeltavaa. Muutamasta raaka-aineesta saa yhtä lailla koottua nopean näppärän salaatin tai levitteen leivän päälle.

Pähkinäiset avokadot

avokadoja
suolaa, mustapippuria
sitruunan tai limen mehua
pähkinöitä rouhittuna
loraus hyvää oliiviöljyä
tuoretta korianteria tai persiljaa

Puolita avokadot ja poista kivi. Mausta avokadot ja nautin saman tien.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.