Helppo banaanileipä ja inkiväärinen omenahillo

maanantai 6. lokakuuta 2014






Viikonlopun herkuttelut ovat takanapäin ja maanantaiaamu ei tarjonnut ihan parastaan. Näin ollen ajattelin valmistaa jotain hieman makeahkoa ja helppotekoista herkkua. Kuin tilauksesta luin Soppa365-sivustolta ohjeen tästä banaanileivästä. Resepti näytti niin yksinkertaiselta, että päätin antaa mennä ja heitin sinne kolmenlaiset jauhon jämät taikinaan ja lisäsin kanelia ja kardemummaa mausteeksi.

Ja parastahan tässä reseptissä on se, että vatkainta tai yleiskonetta ei tarvitse kaivaa esiin, sen kun vain pyöräyttää ainekset kulhossa sekaisin. Meitsi diggaa! Banaanileipä maistui sellaisenaan, mutta kun olin juuri tehnyt inkivääristä omenahilloa, en malttanut olla testaamatta sitä leivälle. Uijui, herkkua syntyi.

Voimia viikkoon!


Banaanileipä

3 kypsää banaania
vajaa 1 dl kookosöljyä tai sulatettua voita
2 dl ruokosokeria
0,5 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 kananmuna
1 limen raastettu kuori ja mehu (voi jättää pois)
3,5 dl jauhoja (gluteenitonta jauhoseosta, vehnä-, speltti- tai grahamjauhoja)
1 dl rouhittuja pähkinöitä (hassel- tai pekaanipähkinää, manteleita)

  • vuoraa leipävuoka leivinpaperilla
  • tilsi banaanit haarukalla kulhossa
  • lisää öljy/voi, mausteet ja muna ja sekoita hyvin
  • sekoita jauhot ja pähkinät joukkoon ja kaada vuokaa
  • paista banaanileipä 175 asteessa noin tunnin ajan
  • syö sellaisenaan tai sipaise päälle inkivääristä omenahilloa

Inkiväärinen omenahillo


1 kg omenoita kuorittuna, siemenet poistettuna ja paloiteltuna
2-3 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
1 sitruunan mehu ja kuori
1 dl vettä
1/2 kg hillosokeria (vähempikin riittää)

  • keitä omenalohkot pehmeiksi vesitilkassa
  • lisää inkivääri- ja sitruunankuoriraaste, sitruunamehu, vesi ja hillosokeri
  • keitä seosta 10 minuuttia välillä sekoittaen
  • kaada hillo kuumiin, puhtaisiin tölkkeihin
  • sulje tölkit ja säilytä viileässä

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.