Punajuuri-kikherne-couscous

torstai 20. helmikuuta 2014


Punaista perjantaita & rakkautta viikonloppuun tämän reseptin myötä!


Punajuuri-kikherne-couscous 4 henkilölle

4-5 punajuurta
merisuolaa

**
1 dl couscousia
2,5 dl vettä

**
öljyä paistamiseen
2 punasipulia hienonnettuna
1 omena kuutioituna (jos käytät luomua, omenaa ei tarvitse kuoria)
tuoretta tai kuivattua timjamia
valkopippuria
suolaa
2 rkl punaviinietikkaa
0,5 prk-1 kypsiä kikherneitä

**
vuohenjuustoa paloiteltuna tai murusteltuna päälle
  • kaada uunivuokaan reilusta merisuolaa ja upota punajuuret siihen
  • peitä vuoka foliolla ja paista punajuuria tunti 200 asteessa tai kunnes ovat kypsiä
  • nosta punajuuret suolasta ja anna jäähtyä
  • kiehauta vesi kattilassa, kaada couscous joukkoon ja ota lämpö pois. Laita kattilan kansi päälle ja anna couscousin hautua 5-10 minuuttia.
  • kuori punajuuret ja kuutioi pieneksi
  • kuullota sipuleita, omenaa ja timjamia öljyssä parin minuutin ajan
  • kaada punajuuret joukkoon ja kikherneet joukkoon ja sekoita
  •  mausta etikalla, valkopippurilla & suolalla ja tarkista maku
  • lusikoi punajuuricouscousia lautaselle ja murustele vuohenjuustoa päälle
  • lorauta hieman öljyä päälle ja koristele tuoreille yrteilä
  • tarjoile sellaisenaan tai paista oheen kalaa

2 kommenttia

  1. Hei!

    Kiitos mielenkiintoisesta reseptistä! Voisitko vähän avata, miksi punajuuret upotetaan merisuolaan kypsentämisen ajaksi? Ja onko sillä joku merkitys, että punajuuret kuoritaan ja pilkotaan vasta paistamisen jälkeen? Olen itse yleensä lyhimmän kaavan kokkaaja eli pilkkoisin ensin ja kypsentäisin sitten, jotta aikaa säästyy. Tiedän, ettei se välttämättä ole kaikista näkökulmista fiksuin ratkaisu ja siksi kiinnostaakin miksi tässä reseptissä tehdään näin. Josko tästä aukeaisi mulle ihan uusi maailma. :)

    -Sonja-

    VastaaPoista
  2. Kun kypsentää punajuuret kuorten kera suolassa, se pitää vitamiinit sisässään paremmin. Juureksesta haihtuu vettä ja koska mistään ei tule vettä lisää, maku vain tiivistyy entisestään. Punajuuri kypsyy tasaisessa lämmössä ja saa samalla siinä hieman makuakin itseensä. Eli jos punajuuret keittäisi, niistä irtoaisi makua ja väriä keitinveteen. Olen itsekin välillä keittänyt punajuuria kuorittuna, mutta niistä ei tule niin hyvää.
    Tämän ruoan tein itse asiassa niin, että kypsensin punajuuret jo edellisenä päivänä valmiiksi, joten säästin varsinaisesta kokkauspäivästä aikaa. Ja kannattaa kypsentää näitä kerralla enemmän ja kokata heti seuraavana päivänä jotain muuta punajuuriherkkua.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.