Dijonpaneroidut kuhafileet ja kurkkusalaatti

torstai 13. helmikuuta 2014



Kun päivät täyttyvät jos jonkinlaisesta puuhasta, on toisinaan mahtavaa, kun ei tarvitse itse mietiskellä, mitä ruokaa tekisi. Tämän ovat oivaltaneet Safkaa-kirjojen tekijät Hanna ja Alexander Gullichsen, jotka valmistavat hyvää, mutta yksinkertaista ruokaa. Jos kaipaat uusia ideoita ruoanlaittoon, voin lämpimästi suositella kyseisiä kirjoja. Olet kenties törmännyt heihin Viini-lehdessä, Huomenta Suomessa, Alkon Etiketti-lehdessä, radiossa jne. Näimme viime viikolla tämän kalaruoan Meidän safkaa-ohjelmassa ja kun se tuli eteen myös Viini-lehdessä päätimme testata ohjeen.

Kalan kanssa tarjottiin japanilaista kurkkusalaattia ja sekin oli erittäin hyvää! Koska en tarkistanut reseptejä ennen kauppaan menemistä, jouduin vaihtamaan kurpitsansiementen tilalle seesaminsiemenet. Jääkaapissa oli entuudestaan piparjuurta, joten raastoin sitä salaattiin enkä ostanut erikseen piparjuuritahnaa. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin ahvenia, mutta niitä ei nyt ollut tarjolla, joten kuhalla mentiin taas.


Dijonpaneroidut kuhafileet 4 henkilölle
Reseptit: Hanna ja Alexander Gullichsen

8 (n. 550 g) kuhafileetä
suolaa
valkopippuria
2 kananmunankeltuaista
2 rkl dijonsinappia
korppujauhoja
runsaasti rypsi- tai oliiviöljyä

  • leikkaa kuhafileistä keskiruoto pois. Mausta fileet suolalla ja valkopippurilla.
  • sekoita kananmunankeltuainen ja sinappi lautasella
  • pyöräytä kalat sinappi-munaseoksessa, siirrä kalafilee korppujauhoihin ja taputtele kämmenillä runsaasti korppujauhoja kalan pintaan. Mitä huolellisemmin taputtelet, sitä paremman ja ehjemmän paneroinnin saat aikaan.
  • kuumenna öljy laakeassa paistinpannussa ja paista kalafileet kahdessa erässä. Anna kalan paistua rauhassa noin 2 minuuttia molemmin puolin.
  • nosta kalat sanomalehden tai talouspaperin päälle. Paperi imee kaloista liian rasvan ja pitää niiden pinnan rapeana.


Japanilainen kurkkusalaatti

2 tuorekurkkua
½ rkl suolaa
2 rkl kurpitsansiemeniä (käytin itse seesaminsiemeniä)
2 rkl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 tl limetin mehua
1 rkl piparjuuritahnaa (tai ½ rkl wasabia; raastoin itse tuoretta piparjuurta joukkoon)
3 rkl oliiviöljyä
tuoretta korianteria

  • kuori ja halkaise kurkut, poista siemenkota lusikalla. Leikkaa kurkut sormenpaksuisiksi viipaleiksi. Ripottele suola kurkkujen päälle ja anna niiden hikoilla 20 minuuttia.
  • paahda kurpitsansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla
  • silppua korianteri
  • sekoita soijakastike, riisiviinietikka, limettimehu, piparjuuritahna ja oliiviöljy tasaiseksi seokseksi tarjoilukulhossa
  • kuivaa kurkut keittiöpyyhkeellä ja sekoita ne kastikkeen joukkoon. Viimeistele salaatti korianterisilpulla ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.