Appelsiini-fenkolisalaatti

keskiviikko 29. toukokuuta 2013


Eilen oli jälleen pitkästä aikaa italialaisen ruoan vuoro. Valmistin murekepihvejä, punasipulihilloa, yrtti-kapriskastiketta bruschetoille sekä tätä fenkolisalaattia. Miehen vastuulle jätin leipäviipaleiden ja pihvien paistamisen. Ja vaikka itse sanonkin, pöytään tuli sangen onnistunut kokonaisuus ja ajattelinkin bloggailla kaikkien em. ohjeet teillekin. Tästä se alkaa, lisää luvassa tämän viikon aikana.

Appelsiini-fenkolisalaatti 4 henkilölle

2 appelsiinia kuorittuna ja ohueksi viipaloituina
2 fenkoli pitkittäin ohueksi suikaloituna
0,5-1 dl pekaani- tai saksanpähkinöitä
suolaa, mustapippuria
oliiviöljyä
sitruunamehua, jos haluat salaatista asteen verran kirpeämpää

  • leikkaa appelsiinit niin, ettei niihin jää lainkaan valkoista kalvoa. Tällöin salaatin syöminenkin on huomattavasti mukavampaa. Purista kuorien sisäpuolelle jäävistä appelsiinin lihoista ja käteen jäävistä kalvoista mehu talteen
  • asettele suikaloidut fenkolit ja appelsiinit tarjoilulautaselle
  • ripottele pähkinät päälle
  • tee appelsiinin- tai sitruunanmehusta, lorauksesta oliiviöljyä, suolaa ja pippuria pikainen kastike
  • pirskottele kastiketta salaatin päälle ja tarjoile saman tien

2 kommenttia

  1. Itselläni on tämä sama resepti libanonilaisessa keittokirjassa, mutta kai sen voi italialaiseksikin mieltää ;-)

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoista, sillä tämä tuli vastaan italialaista ruokakirjaa selatessa, mistä mukaillen salaatin tein. Tässä näkynee selvästi se, miten ruokakulttuurikin sekoittuu. Hyvä näin!

    VastaaPoista

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.