Puutarhamatkailua Suomessa

maanantai 6. toukokuuta 2013

Mustion ruukki

Nyt kun krookukset kukkivat muuten niin harmaalla siirtolapuutarhalla, olen surffaillut siellä sun täällä värien perässä. Milloin puutarhojen, milloin kukkien perässä hakemassa inspiraatiota omalle pienelle pihalle. Olen hakenut ideoita myös puutarhalehdistä, -kirjoista, -blogeista ja -ohjelmista. Kesäisin inspiraatioita saa ihailemalla siirtolapuutarhanaapureiden kukkia ja kasvimaita.

Ideoita on tarttunut myös reissuilta niin ulkomailla kuin kotimaassakin. Kuin vahingossa tutuksi ovat tulleet Fagervikin, Fiskarsin, Billnäsin ja Mustion ruukki, Aulangon luonnonsuojelupuisto, Mikkelin Kenkävero ja Pietarsaaren upea Aspegrenin kaupunkipuutarha. Netissä törmäsinkin tähän puutarhamatkailun sivustoon, joka reissaa Varsinais-Suomessa ja Hämeessä. Puutarhat voi halutessaan kiertää kohde kerrallaan tai käydä ne kaikki yhden viikon kuluessa läpi. Olisikin hauskaa kierrellä Suomea puutarhojen perässä loppukesästä, kun puutarhat ovat parhaimmillaan!

Jos kauemmaksi lähteminen ei innosta, laita kalenteriin ylös elokuun 4. päivä. Tuolloin on jälleen Avoimet puutarhapäivät, johon voit ilmoittaa oman puutarhasi tai käydä ihailemassa paikkakuntasi puutarhoja. Itse suuntaisin tuolloin mieluiten jonnekin vanhaan puutalokortteliin Porvooseen, Raumalle, Poriin jne.

Lisätietoa avoimista puutarhapäivistä ja puutarhamatkailusta löydät osoitteesta http://www.avoimetpuutarhat.fi/. Jos tiedät jonkin erityisen kauniin tai vierailtavan arvoisen puutarhan, kerro ihmeessä, olisi mukava poiketa siellä tulevan kesän aikana. Taimitarhoista ja kukkakaupoistakin otan mielelläni vinkkejä vastaan!

 

2 kommenttia

  1. Vakka-Taimi Ihodessa on kotipuutarha, joka on laajentunut huimasti vuosien varrella esittely-ja koepuutarhaksi. Erikoisuuksia löytyy, suosittelen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Jos vaan rannikolle suuntaan, tämän voisi ujuttaa ohjelmaan.

    VastaaPoista

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.