Kevyitä lisukkeita lihalle ja kalalle

torstai 21. maaliskuuta 2013


Jos ruoan keksiminen työpäivän päätteeksi tuottaa tuskaa, syön aina salaattia ja lihaa. Välillä lautaselle pääsee lampaan- tai porsaankyljykset, välillä kana tai kuha. Yksinkertainen ruoka pelastaa tällöin eikä mausta tarvitse tinkiä. Eikä tarvitse myöskään syödä aina samaa ruokaa, kala- ja lihatiskien tarjonta on valtaisa.

Anjovispaprikat 4 annosta

4 isoa punaista paprikaa tai 1 prk säilöttyjä paprikoita
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
16 anjovisfilettä
5 valkosipulinkynttä hienonnettuna

  • grillaa paprikoita uunipellillä tai vuoassa grillivastuksen alla, kunnes ne ovat aivan tummia
  • nosta paprikat tämän jälkeen kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Kun paprikat ovat jäähtyneet, kuori irtoaa helposti repimällä. Voit ohittaa tämän vaiheen ja ostaa kaupasta säilöttyjä paprikoita.
  • leikkaa tai revi paprikat isoiksi lohkoiksi ja poista siemenet
  • asettele paprikat lautaselle ja mausta suolalla ja pippurilla
  • pilko anjovikset pienemmiksi palasiksi ja ripottele paprikoiden päälle 
  • viimeistele annos oliiviöljyllä ja yrteillä

Marinoitu kesäkurpitsa 4 annosta

2 kesäkurpitsaa ohuina viipaleina
suolaa
mustapippuria
Dijon-sinappia
sitruunanmehua tai valkoviinietikkaa
oliiviöljyä
  • vedä juustohöylällä kesäkurpitsat pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi
  • sekoita sinappi, mausteet ja öljy kannellisessa purkissa sekaisin
  • kaada kesäkurpitsojen päälle ja anna maistua hetken aikaa
Vinkki! Kastiketta kannattaa tehdä kerralla 2-4 dl verran, sillä kastike säilyy joitakin päiviä hyvänä ja voit käyttää sitä salaatinkastikkeeksi tai maustaa perunasalaatin kermaviilikastikkeen sijaan. 



Herkkusieni-rucolasalaatti 4 annosta

1 rasia tuoreita herkkusieniä
nippu rucolaa ja/tai salaattia
suolaa, mustapippuria
oliiviöljyä
balsamicoa
(parmesania)
  • puhdista sienet ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi
  • revi rucola kulhoon ja sekoita sienet joukkoon
  • mausta salaattia suolalla, pippurilla, öljyllä ja balsamicolla
  • voit halutessasi höylätä päälle vielä parmesanlastuja
* * * *

Testaa myös:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.