Jos ruoan keksiminen työpäivän päätteeksi tuottaa tuskaa, syön aina salaattia ja lihaa. Välillä lautaselle pääsee lampaan- tai porsaankyljykset, välillä kana tai kuha. Yksinkertainen ruoka pelastaa tällöin eikä mausta tarvitse tinkiä. Eikä tarvitse myöskään syödä aina samaa ruokaa, kala- ja lihatiskien tarjonta on valtaisa.
Anjovispaprikat 4 annosta
4 isoa punaista paprikaa tai 1 prk säilöttyjä paprikoita
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
16 anjovisfilettä
5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- grillaa paprikoita uunipellillä tai vuoassa grillivastuksen alla, kunnes ne ovat aivan tummia
- nosta paprikat tämän jälkeen kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Kun paprikat ovat jäähtyneet, kuori irtoaa helposti repimällä. Voit ohittaa tämän vaiheen ja ostaa kaupasta säilöttyjä paprikoita.
- leikkaa tai revi paprikat isoiksi lohkoiksi ja poista siemenet
- asettele paprikat lautaselle ja mausta suolalla ja pippurilla
- pilko anjovikset pienemmiksi palasiksi ja ripottele paprikoiden päälle
- viimeistele annos oliiviöljyllä ja yrteillä
Marinoitu kesäkurpitsa 4 annosta
2 kesäkurpitsaa ohuina viipaleina
suolaa
mustapippuria
Dijon-sinappia
sitruunanmehua tai valkoviinietikkaa
oliiviöljyä
- vedä juustohöylällä kesäkurpitsat pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi
- sekoita sinappi, mausteet ja öljy kannellisessa purkissa sekaisin
- kaada kesäkurpitsojen päälle ja anna maistua hetken aikaa
Vinkki! Kastiketta kannattaa tehdä kerralla 2-4 dl verran, sillä kastike säilyy joitakin päiviä hyvänä ja voit käyttää sitä salaatinkastikkeeksi tai maustaa perunasalaatin kermaviilikastikkeen sijaan.
1 rasia tuoreita herkkusieniä
nippu rucolaa ja/tai salaattia
suolaa, mustapippuria
oliiviöljyä
balsamicoa
(parmesania)
- puhdista sienet ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi
- revi rucola kulhoon ja sekoita sienet joukkoon
- mausta salaattia suolalla, pippurilla, öljyllä ja balsamicolla
- voit halutessasi höylätä päälle vielä parmesanlastuja
* * * *
Testaa myös:
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.