Makujen matkassa - Tallinna

lauantai 9. maaliskuuta 2013


Piti odottaa vuoteen 2012 ennen kuin pääsin ensimmäistä kertaa Tallinnaan. Matka sinne on ollut monta kertaa mielessä, mutta laivamatka ja suomalaiset kanssamatkustajat eivät ole houkutelleet tarpeeksi. Onneksi tartuimme itseämme niskasta kiinni ja suuntasimme miehen kanssa vihdoin Viroon. Matkan ajankohdaksi osui oudosti joulun välipäivät, mutta ne osoittautuivat hyviksi päiviksi, sillä turistit saapuivat kaupunkiin vasta meidän lähtiessä.

Matkan ensimmäinen tavoite oli ottaa rennosti, mutta molemmilla oli mielessä tosi asiassa vain hyvä ruoka. Kuka sitä nyt hotelliin lähtee makoilemaan, samanhan voi tehdä kotonakin omassa sängyssä. Ja voi, kaupunkihan on täynnä toinen toistaan upeampia kahviloita ja ravintoloita! Hyvä näin, sillä se tarkoittaa sitä, että pääsen ja lähden Tallinnaan toistekin. Ja edelleen ruoka edellä. Monta paikkaa jäi kokematta, mutta näitä alla olevia uskallan suositella, kun tekee mieli fine diningia. Mies on naputellut ravintoloista ruoka-arvostelut ja löydät ne klikkaamalla tummennettua ravintolan nimeä.

Mekk, hotelli Savoyn alakerrassa.
Ravintola Mekk, Suur-Karja 17/19
Yleensä välttelemme hotellien ravintoloita, mutta Tallinna tekee siinä poikkeuksen. Mekk tarjosi paikallisia raaka-aineita ja aitoja makuja sen turhempia kikkailematta. Kaupungin parhaimpiin ravintoloihin kuuluu Tchaikovsky, hotelli Telegraagin yhteydessä, mutta ravintola oli kiinni matkamme aikaan.Dominic
Restoran Dominic, Vene 10
Tämä ravintola oli monen paikallisen suosikki ja kuulemma hyvä viiniravintola. Ravintola oli valkoisine liinoineen pariskuntien suosiossa, fiinein näistä kolmesta paikasta. Paikan hehkutukseen nähden olin itse hieman pettynyt, jotain jäi uupumaan. Mutta siltikin, suosittelemisen arvoinen paikka.La Bottega
Trattoria Enoteca La Bottega, Vene 4
Viimeisen päivän lounas nautittiin italialaisittain ja ruoasta nousi matkakuume Italiaan! Maut olivat yksinkertaisia ja yllättävän italialaisia. Tämä ravintola jäi ehkä eniten mieleen ja voisin pyörähtää tunnelmassa ensi kerrallakin.Muita huulille nostettuja kahviloita ja ravintoja:
Leib Resto
Restoran von Krahli Aed
Restoran Gloria
Restoran Bocca
Kohvik Moon
Restoran Ö
F-Hoone
Kohvik Must Puudel
Kolm Sibulat
Suurin osa Tallinnaan matkustavista turisteista hakee sieltä halpaa viinaa tai käy nautiskelemassa kylpylöiden hoidoista. Meillä molemmat asiat jäivät tekemättä, mutta ehkä ensi kerralla voisi yrittää järjestää aikaa vedessä lillumiselle ja kauneushoidoille. 

Pieni pyrähdys ravintoloiden ja kahviloiden sijaan tehtiin kuitenkin käsityöihmisten mekkaan, Karnaluksiin. Olin kyllä etukäteen tsekannut, mistä tämä lankakauppa löytyy, mutta oikean rakennuksen löytäminen meni kuitenkin vähän arvuuttelun puolelle. Siinä vaiheessa kun mitättömän näköisen talon yhteen rappuun pakkasi naisia tuon tuosta, oli sinne lähdettävä itsekin. Ja summerilla sisään!


Kauppa oli ääriään myöten täynnä eikä todellakaan pelkästään lankakauppa. Mukaan lähti puikkoja ja huivilangat, mutten viitsinyt huvin vuoksi ostaa mitään ylimääräistä, koska en heiluttele puikkoja viikottain. Toki siellä olisi ollut paljon muutakin, mutta omat ideat erittäin vähissä. Kaikki Karnaluksissa käyneet käsityöhullut vannovat kuitenkin tämän kaupan valikoiman ja edullisuuden nimiin. 


Vanha kaupunki on täynnä pieniä käsityöläisliikkeitä, joisssa myydään neuleita, koruja ja paikallista designia. Pieniä, kapeita katuja toinen toisensa perään ja toinen toistaan kiehtovampia taloja. Tänne haluan vielä uudestaan. Syömään. Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.