Kikhernepihvit ja kuminaperunat

lauantai 9. maaliskuuta 2013



Rakastan kikherneitä, mutta totuuden nimissä syön niitä silti liian harvoin. Onnekseni Hanna Jensen oli kirjoittanut Olivian 2/2013 numeroon muutaman reseptin syötiksi ja niin sitä mentiin herneiden pariin. Tyylilleni uskollisesti jätin pari raaka-ainetta pihveistä pois (porkkana, peruna), mutta tuli niistä silti hyviä. Siinä sivussa kaapista katosi yksi satsi kuivattuja sieniäkin, niitä on siunaantunut hyllyn perukoille yllättävän paljon. Enää yksi purkki jäljellä!

Kikhernepihvit 12-15 kpl

2 pkt kypsiä kikherneitä (ahkerammat keittäköön itse kikherneitä 4 dl verran)
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl kuivattuja sieniä (torvisieniä, kanttarelleja)
0,5 dl persiljaa hienonnettuna
2 rkl harissaa
3 rkl kikherne- tai vehnäjauhoja
1 rkl mustia seesaminsiemeniä
1-2 tl suolaa
1 kananmuna
paistamiseen rypsi- tai seesaminsiemenöljyä

  • hienonna herneet, sipulit, sienet ja mausteet hienoksi seoksesi tehosekoittimessa. Jos pidät karkeammasta tekstuurista, hienonna ainekset pieneksi veitsellä. 
  • sekoita muna joukkoon ja paista panulla taikinasta koepihvi pienessä määrässä öljyä
  • jos maku on kohdillaan, tee taikinasta pihvit ja paista 3-4 minuuttia molemmin puolin

Minttu-harissajogurtti

2 dl maustamatonta jogurttia
1 dl minttua hienonnettuna
1 rkl harissaa
  • sekoita jogurttiin minttu ja harissa, tarjoile kikhernepihvien kera


Kuminaperunat
2-3 perunaa per ruokailija
suolaa
öljyä
kuminaa


  • huuhdo perunat hyvin, kuivaa ja leikkaa lohkoiksi
  • nosta lohkot uunivuokaan ja lorauta hieman öljyä pintaan
  • mausta suolalla ja kuminalla
  • paista uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia perunoiden koosta riippuen

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.