Skottiruokaa Edinburghissa

tiistai 30. lokakuuta 2012

Hiillostettua lohta äyriäisten kera
Pannulla paahdettua kummeliturskaa

Olin lokakuun alussa Edinburghissa vanhempieni kanssa. Pieni irtiotto piti sisällään nähtävyyksien katselua ja päiväreissun viskitislaamolle. Syödäkin tietysti piti ja eräänä iltana olimme menossa kalaravintolaan syömään. Omistaja oli kyllä paikalla, mutta kertoi tulleensa vain siivoamaan. Hän oli juuri myynyt ravintolansa pois. Niinpä tietysti. Onneksi ymmärsin kysyä häneltä suositusta ravintolasta ja hän vinkkasi meidät skotlantilaista ruokaa tarjoavaan Monteishiin. Loistava veto ja onni onnettomuudessa, sovimme ravintolaan jopa sisäänkin. Pöydät olivat mennessämme vielä tyhjiä, mutta paikalliset olivat varanneet pöydät myöhempää ruokailua varten. Monteishiin saapui myös neljän pöydän verran viinin maistelijoita. 

Tässä muutama fiiliskuva Edinburghin ruokatarjonnasta. Ruokia en pysty analysoimaan sen enempää, sillä en tehnyt niistä muistiinpanoja. Mutta jos olet menossa Edinburghiin, suosittelen lämpimästi varaamaan pöydän Monteishista. 

Possun T-luupihvi
DIY sitruunajälkkäri
Skotlantilainen perinneherkku: kermaa, marjoja ja hunaja-viskihyytelöä


Jamie Oliverin Jamie´s Italian sijaitsee Rose Streetillä. 

Perinteistä skontilaista ruokaa nautiskelimme parissakin eri pubissa. Ensimmäisenä iltana kävimme Time -lehden suosittelemassa The Albanachissa ja söimme siellä Sunday Roastit ja suklaakakkua. Pubissa on erittäin suuri viskivalikoima, jonka takia pubi lieneekin päässyt Time -lehteen. Viskibaareja ja -kauppoja onkin joka kulman takana, mikä on aivan loistavaa! En ole aiemmin ollut kovinkaan suuri viskifani, mutta oppia ikä kaikki. Makuja on joka lähtöön ja olen aloittanut viskin saralla vasta esikoulun. Luokkaretken teimme Glengoynen viskitislaamolle.

Sunday Roast The Albanach -ravintolassa


Perinneherkkua haggista ja fish & chipsejä Greyfriar´s Bobbyssa.

Edinburghissa on myös fiinimpää ruokaa tarjolla esim. Kitchinissä ja Martin Wishartissa, jotka molemmat ovat Michelin -tähtiravintoloita. Näiden ravintoloiden tarjontaan voit tutustua Sivumaun puolella. Lisää arvostelua Edinburghin ravintoloista viime reissultamme juhannuksena vuonna 2010.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.