Paistettua kalaa vietnamilaisittain

sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Olemme tehneet vietnamilaista ruokaa nyt neljä kertaa ja minua meinaa kyllästyttää alkuunsa. Onneksi emme syö sitä päivittäin! Täytynee hieman tsempata ja tehdä jotain muuta kuin paistettua kanaa tai kalaa, sillä vietnamilainen ruoka oikeasti on hyvää. Tänään itse asiassa teemme vietnamilaisia rullia, joten luvassa on niidenkin ohje. Ja viimeisin kanaruoka oli ensimmäistä parempaa, joten kyllästyminen taitaa olla omien korvien välissä.

Vietnamilaista kalaa ja salaattia

2 rkl tamarinditahnaa
4 rkl kalakastiketta
3 rkl sokeria
1 tl soijakastiketta
600-700 g vaaleaa kalaa fileinä (kuha, siika)
mustapippuria
40 g maissijuahoja
3 rkl öljyä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 punainen chili hienonnettuna
tuoretta minttua koristeluun
  • liota tamarindia vajaassa desissä vettä ja painele siivilän läpi mehuksi
  • mittaa tamarindi-, kala-, soijakastike ja sokeri kulhoon ja sekoita kunnes sokeri on sulanut
  • taputtele kalat kuiviksi talouspaperilla ja mausta mustapippurilla
  • kierittele kalat maissijauhoissa
  • kuumenna 2rkl öljyä paistinpannussa kuumaksi
  • paista kalapalat nahkapuoli alaspäin
  • madalla lämpöä ja paista kaloja 3-4 minuuttia tai kunnes kuori on rapeaa 
  • käännä palat ja paista kaloja vielä hetken aikaa
  • nosta kalat syrjään ja pidä lämpiminä
  • kuumenna loput öljystä paistinpannussa ja paista pikaisesti valkosipuli, inkivääri ja chiliä minuutin verran
  • lisää tamarindiseos joukkoon ja hauduta hetken aikaa
  • mausta kastike mintunlehdillä ja lusikoi kuuma kastike kalapalojen päälle
Kalan alle teimme rouskuvan salaatin

kaalia ohueksi suikaloituna
porkkanaa ohueksi suikaloituna
retikkaa ohueksi suikaloituna
purjoa ohuina viipaleina
tuoretta korianteria hienonnettuna
tuoretta minttua hienonnettuna
(salaatinkastiketta: limenmehua, kalakastiketta, sokeria, riisiviinietikkaa, chiliä hienonnettuna)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.