Vietnamilaista kalaa ja salaattia
2 rkl tamarinditahnaa
4 rkl kalakastiketta
3 rkl sokeria
1 tl soijakastiketta
600-700 g vaaleaa kalaa fileinä (kuha, siika)
mustapippuria
40 g maissijuahoja
3 rkl öljyä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 punainen chili hienonnettuna
tuoretta minttua koristeluun
- liota tamarindia vajaassa desissä vettä ja painele siivilän läpi mehuksi
- mittaa tamarindi-, kala-, soijakastike ja sokeri kulhoon ja sekoita kunnes sokeri on sulanut
- taputtele kalat kuiviksi talouspaperilla ja mausta mustapippurilla
- kierittele kalat maissijauhoissa
- kuumenna 2rkl öljyä paistinpannussa kuumaksi
- paista kalapalat nahkapuoli alaspäin
- madalla lämpöä ja paista kaloja 3-4 minuuttia tai kunnes kuori on rapeaa
- käännä palat ja paista kaloja vielä hetken aikaa
- nosta kalat syrjään ja pidä lämpiminä
- kuumenna loput öljystä paistinpannussa ja paista pikaisesti valkosipuli, inkivääri ja chiliä minuutin verran
- lisää tamarindiseos joukkoon ja hauduta hetken aikaa
- mausta kastike mintunlehdillä ja lusikoi kuuma kastike kalapalojen päälle
kaalia ohueksi suikaloituna
porkkanaa ohueksi suikaloituna
retikkaa ohueksi suikaloituna
purjoa ohuina viipaleina
tuoretta korianteria hienonnettuna
tuoretta minttua hienonnettuna
(salaatinkastiketta: limenmehua, kalakastiketta, sokeria, riisiviinietikkaa, chiliä hienonnettuna)
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.