Munakoisoa ja jauhelihaa vietnamilaisittain

lauantai 18. helmikuuta 2012

Yllättävää kyllä, jälleen syntyi uudenmakuinen ruoka tutuista raaka-aineista. Jauhelihasta ja munakoisosta. Lopputuloksesta en odottanut ihan näin hyvää, mutta toisin kävi. Ruoan valmistaminen itsessään on erittäin helppoa, tarvitsee vain varata aikaa munakoison kypsymiseen. Suosittelen kokeilemaan, ruoka maistuu varmasti kaikenikäisille, kunhan varoo vain maustamassa lihaa liikaa.



Munakoisoa ja jauhelihaa vietnamilaisittain

neljä pientä munakoisoa
maapähkinä- tai seesamiöljyä paistamiseen
400 g naudan jauhelihaa
2-4 rkl kalakastiketta
2 valkosipulinkynttä murskattuna
tuoretta inkivääriä raastettuna/hienonnettuna tai galangaljuurta
paahdettuja seesaminsiemeniä
tuoretta korianteria hienonnettuna


Pistele munakoisoja haarukalla ja paista uunissa 200 asteessa 30-45 minuuttia, riippuen munakoisojen koosta.  Sekoita tällä välin jauheliha, kalakastike, valkosipuli, inkivääri keskenään kulhossa ja anna lihan maustua munakoison ollessa uunissa.

Kun munakoiso on ollut uunissa vaaditun ajan, anna niiden jäähtyä. Tämän jälkeen kuori ne ja halkaise kahtia. Jos munakoisot eivät ole tarpeeksi kypsiä, voit laittaa ne uudelleen uuniin uunivuoassa. Pirskottele päälle hieman öljyä, jotteivat ne pääse kuivumaan. 

Paista tällä välin jauheliha pannulla kypsäksi pienessä määrässä maapähkinäöljyä ja lisää lopussa korianteri ja seesaminsiemet joukkoon. Maista seosta ja nosta munakoison puolikkaat lautaselle ja kauho jauhelihaa päälle. Koristele annokset vielä korianterilla ja tarjoile saman tien. 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.