Munakoisoa ja jauhelihaa vietnamilaisittain
neljä pientä munakoisoa
maapähkinä- tai seesamiöljyä paistamiseen
400 g naudan jauhelihaa
2-4 rkl kalakastiketta
2 valkosipulinkynttä murskattuna
tuoretta inkivääriä raastettuna/hienonnettuna tai galangaljuurta
paahdettuja seesaminsiemeniä
tuoretta korianteria hienonnettuna
Pistele munakoisoja haarukalla ja paista uunissa 200 asteessa 30-45 minuuttia, riippuen munakoisojen koosta. Sekoita tällä välin jauheliha, kalakastike, valkosipuli, inkivääri keskenään kulhossa ja anna lihan maustua munakoison ollessa uunissa.
Kun munakoiso on ollut uunissa vaaditun ajan, anna niiden jäähtyä. Tämän jälkeen kuori ne ja halkaise kahtia. Jos munakoisot eivät ole tarpeeksi kypsiä, voit laittaa ne uudelleen uuniin uunivuoassa. Pirskottele päälle hieman öljyä, jotteivat ne pääse kuivumaan.
Paista tällä välin jauheliha pannulla kypsäksi pienessä määrässä maapähkinäöljyä ja lisää lopussa korianteri ja seesaminsiemet joukkoon. Maista seosta ja nosta munakoison puolikkaat lautaselle ja kauho jauhelihaa päälle. Koristele annokset vielä korianterilla ja tarjoile saman tien.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.