Sikurigratiini

sunnuntai 26. helmikuuta 2012




Aurinkoisen talvinen päivä, kovasti matkalla kohti kevättä. Tällaisena päivänä tekee aina mieli jotain juustoista ruokaa. Törmäsin arkiston kätköissä loistavaan sikurigratiiniin, jotta söisin mielelläni, ellei miehellä olisi jo possunposket uunissa. Gratiinissa on sopiva määrä kasvista, lihaa, juustoa ja rasvaa. Parasta. Sikuri maistuu hyvältä ilman lihaakin, joten suosittelen kokeilemaan myös kasvisruokailijan keittiössä.

Gratiini valmistuu helposti:

  • puolita sikurit ja keitä niitä muutaman minuutin ajan suolatussa vedessä
  • tee sillä välin valkokastike ja mausta se suosikkijuustollasi
  • nosta sikurit vedestä paperin päälle ja anna kuivahtaa hetki
  • kääri kinkkuviipaleet, pekonit ta parmankinkut ympärille ja nosta voideltuun uunivuokaan
  • kaada valkokastike päälle ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.