Syön crostineja useimmiten isommissa pippaloissa kesäisin. Viikonloppuna tuli kuitenkin jälleen todistettua, että crostininit sopivat mihin tahansa vuodenaikaan. Itse asiassa muistankin tehneeni aiemmin joulun aikoihin vuohenjuustocrostineja, joihin on tullut juuston lisäksi salottisipulia ja rosepippuria. Muuta en nyt muista... täytynee kaivaa resepti esiin ja tehdä niitä vaikka ensi viikoloppuna glögin kylkeen. Mikä sopisikaan paremmin pikkujoulupöytään kuin nämä pienet leipäset! Vaan nämä viimeisimmät kokeilut tehtiin tällaisilla aineksilla:
Vuohenjuustocrostinit
Papucrostinit
Vuohenjuustocrostinit
- paahda leipäviipaleet
- kaada pieni loraus oliiviöljyä paahdetun leivän päälle
- lisää seuraavaksi vuohenjuustoa viipaloituna ja
- pinjansiemeniä paahdettuna
- rosmariinilla maustettua hunajaa (lämmitä hunajaa rosmariininoksan kanssa kattilassa)
- tuoretta rosmariinia koristeluun
Papucrostinit
- paista yksi valkosipulinkynsi hienonnettuna oliiviöljyssä
- lisää perään purkki cannellinipapuja (400 g) ja anna paistua muutaman minuutin ajan
- mausta suolalla, pippurilla ja punaviinietikalla
- soseuta pavut esim. haarukalla tahnaksi
- laita mortteliin hieman suolaa, tuoretta rosmariinia ja hienonna
- lisää joukkoon vielä loraus oliiviöljyä
- paahda leivät ja painele paputahna leipien päälle
- ripottele mausteöljyä crostinien päälle
Tomaatti-artisokkacrostinit
- puolita kirsikkatomaatit uunivuokaan, lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla
- paista kirsikkatomaatteja uunissa noin tunnin ajan 100 asteessa
- asettele paahdetun leivän päälle artisokkaa (tölkistä), rucolaa, paahdettuja tomaatteja ja parmesaanilastuja
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.