Vuohenjuusto-, papu- ja artisokkacrostinit

sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Syön crostineja useimmiten isommissa pippaloissa kesäisin. Viikonloppuna tuli kuitenkin jälleen todistettua, että crostininit sopivat mihin tahansa vuodenaikaan. Itse asiassa muistankin tehneeni aiemmin joulun aikoihin vuohenjuustocrostineja, joihin on tullut juuston lisäksi salottisipulia ja rosepippuria. Muuta en nyt muista... täytynee kaivaa resepti esiin ja tehdä niitä vaikka ensi viikoloppuna glögin kylkeen. Mikä sopisikaan paremmin pikkujoulupöytään kuin nämä pienet leipäset! Vaan nämä viimeisimmät kokeilut tehtiin tällaisilla aineksilla:


Vuohenjuustocrostinit

  • paahda leipäviipaleet
  • kaada pieni loraus oliiviöljyä paahdetun leivän päälle
  • lisää seuraavaksi vuohenjuustoa viipaloituna ja 
  • pinjansiemeniä paahdettuna
  • rosmariinilla maustettua hunajaa (lämmitä hunajaa rosmariininoksan kanssa kattilassa)
  • tuoretta rosmariinia koristeluun

Papucrostinit

  • paista yksi valkosipulinkynsi hienonnettuna oliiviöljyssä
  • lisää perään purkki cannellinipapuja (400 g) ja anna paistua muutaman minuutin ajan
  • mausta suolalla, pippurilla ja punaviinietikalla
  • soseuta pavut esim. haarukalla tahnaksi
  • laita mortteliin hieman suolaa, tuoretta rosmariinia ja hienonna
  • lisää joukkoon vielä loraus oliiviöljyä 
  • paahda leivät ja painele paputahna leipien päälle
  • ripottele mausteöljyä crostinien päälle

Tomaatti-artisokkacrostinit
  • puolita kirsikkatomaatit uunivuokaan, lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla
  • paista kirsikkatomaatteja uunissa noin tunnin ajan 100 asteessa
  • asettele paahdetun leivän päälle artisokkaa (tölkistä), rucolaa,  paahdettuja tomaatteja ja  parmesaanilastuja

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.