Mustaherukkatiramisu

sunnuntai 17. heinäkuuta 2011



Bongasin lehdestä itselleni uudenmakuisen tiramisun ja testiinhän se oli heti otettava. Mustaherukka ei itselle ihan ensimmäisenä tulisi mieleen tiramisua tehdessä, mutta näin vain tuli tämäkin makuyhdistelmä todistettua loistavaksi.

Kaikkia raaka-aineita en mökiltä löytynyt ja näin ollen päätin tehdä laiskan version saman tien. Eli en pyöräillyt kauppaan ostamaan kissankielikeksejä tai tehnyt kakkupohjaa itse vaan tyylikkkäästi kaivoin valmispullan jämät esiin ja hyvää tuli!

Mustaherukkatiramisu

pullapitkon viipaleita tai kakkupohjaa

Kostutukseen:
1 dl kylmää kahvia

Täyte:
1 dl kuohukermaa
1 prk mascarponejuustoa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori tai 2 rkl sitruunalikööriä
2 dl mustaherukoita

Pinnalle:
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • vatkaa kerma vaahdoksi 
  • sekoita sokerit mascarponejuustoon ja nostele kerma sen jälkeen joukkoon
  • murskaa mustaherukoita haarukalla
  • lado pullaviipaleet annoskulhon pohjalla ja kostuta kahvilla 
  • lusikoi ensin mustaherukoita päälle, sen jälkeen mascarponetäytettä
  • jatka kerrostamista, kunnes raaka-aineet loppuvat
  • siivilöi kaakaojauhetta päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa ainakin tunnin ajan
Vinkki! Jos haluat tiramisusta makeampaa, lisää kahviin sokeria ennen kuin kostutat pullaviipaleet tai kakkupohjan.  Mikäli tarjoilet tiramisun vasta seuraavana päivänä, siivilöi kaakao pinnalle vasta seuraavana päivänä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.