Lomaillen

lauantai 23. heinäkuuta 2011


Tänäkin kesänä ajelemme puolison kanssa Suomea ristiin ja rastiin. Punaisena lankana on käydä paikkakunnilla ja kohteissa, joissa emme ole koskaan käyneet tai jossa olemme käyneet natiiveina. Tällä kertaa suunta on kohti rannikkoseutua ja päämääränä Kokkolan asuntomessut. Ensin aiomme kuitenkin ottaa harha-askeleen kohti Tuuria, jonka menoa olen naureskellut ainoastaan tv:n välityksellä. Onhan touhu näin ollen nähtävä omin silmin! Siitä ajelemme kohti Vaasaa ja aivan rannikon tuntumassa edetään Uusikaarlepyyn ja Pietarsaaren kautta Kokkolaan. Toki matkalle varmasti osuu paljon muutakin, mutta näillä lähdetään liikkeelle. Ja tuttuun tyyliin päätämme koko reissun tutuille seuduille Savoon.


Ensimmäinen lomaviikko alkaa olla takana enkä ole vielä oikein päässyt lomatunnelmiin. Työleiri on ollut enemmän tai vähemmän päällä ja ainoastaan parina sadepäivänä olen päässyt oikeasti laiskottelun makuun parhaimpien asioiden parissa - nimittäin lukemisen! On kyllä aikakin. Mikäs sen mukavampaa kuin istua aamiaisella tuntikausia ja lukea samalla kirjaa.


Tällä viikolla kävin myös ensimmäistä kertaa Pälkäneen strutsitilalla ja Keltaisessa talossa. Mukava oli nähdä uusia paikkoja, vaikken mitään suurempia elämyksiä kokenutkaan. Ja kun ensi viikolla pääsee täysin irti mökkikuvioista ja tutuista maisemista, eiköhän loma ala maistua ihan siltä itseltään.Tour de Finlandelta odotan lähinnä uusia elämyksiä ja makumuistoja sekä asuntomessujen piharatkaisuja ja pieniä ideoita. Jos sinä et pääse Kokkolan asuntomessuille, voit käydä tutustumassa kohteisiin pintapuolisesti näiden kuvien välityksellä. Messuilla on myös kerrostalokohteita, esimerkiksi Lemminkäisen kerrostalokohde, jonka Sikke Sumari ja Paola Suhonen ovat ideoineet.  Asunnossa on käytetty luonnon- ja kierrätysmateriaaleja ja pyritty luomaan jotain uutta ja persoonallista. Saas nähdä miten siinä on onnistuttu... Jos sinulla on takataskussa parempia ideoita, kannattaa käydä osallistumassa kilpailuun täällä. Pääpalkintona voi voittaa 1 000 euron lahjakortin Ivana Helsingin myymälään tai viikonlopun Siken tilalle Saarenmaalle. Minun mielikuvitus ei juokse sen vertaa, toivottavasti joku teistä nappaa potin itselleen! Peukut pystyyn.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.