Kylmää kurkkukeittoa

sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Aurinkoinen ja rento viikonloppu on päättymässä ja viimeinen työviikko ennen lomaa on alkamassa. Odottavan aika on pitkä. Tässäkin kohti hyvä ruoka auttaa ja helteen keskellä kevyeksi lounaaksi tai välipalaksi sopii kylmä kurkku- tai tomaattikeitto. Tänään lasiin pääsi kurkku.


Kurkkukeitto neljälle henkilölle

2 kuorittua kurkkua paloiteltuna
2 pientä sipulia silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
2 dl vettä
ripaus valkopippuria
suolaa maun mukaan
pieni nippu tuoretta kirveliä
4-8 tippaa tabascoa

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta keitto sileäksi. Jos haluat keitosta juotavampaa, lisää nestettä. Siirrä keitto jääkaappiin jäähtymään. Ripottele päälle hieman kirveliä ja tarjoile lasista.

Huom! Kirvelin sijaan mausteeksi sopii myös tuore minttua ja tabascon voi yhtä hyvin vaihtaa punaiseeen chiliin.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.