Tämä italialainen piirakka piristää painostavaa hellepäivää. Piirastaikina kannattaa tehdä etukäteen jääkaappiin tekeytymään ja ukkoskuuron iskiessä päälle on oiva hetki valmistaa piirakka loppuun. Sitruuna-pinjansiemenpiiras tuoksuu aurinkoiselle ja maistuu yhtä lailla aterian päätteeksi tai heti aamutuimaan herättämään lomafiiliksiin.
La dolce vita italiana!
Mantelimurotaikina:
100 g jauhettua mantelia
100 g sokeria
ripaus suolaa
190 g huoneenlämpöistä voita
250 g vehnäjauhoja siivilöitynä
(muna voiteluun)
- tee murotaikina laittamalla kaikki ainekset monitoimikoneeseen, sekoita tasaiseksi
- pyöräytä taikina muovikelmuun ja siirrä taikina jääkaappiin pariksi tunniksi
- kauli taikina muovikelmun välissä ohueksi, pyöreäksi levyksi ja siirrä taikina takaisin jääkaappiin
- aseta taikina piirakkavuokaan, niin että se peittää vuoan reunat ja pohjat kauttaaltaan
- siirrä taikina vuokineen pakastimeen 15 minuutiksi
- ota taikina pakastimesta ja sivele pinta kananmunalla
- paista 175 asteessa kymmenisen minuuttia tai kunnes pohja on vaaleanruskea
- anna jäähtyä
Täyte:
6 munankeltuaista
reilu 1 dl sokeria
300 g mascarponejuustoa
1 dl kermaa
1-2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl paahdettuja pinjansiemeniä
- vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi, kovaksi vaahdoksi ja siirrä sivuun
- sekoita mascarpone, kerma, sitruunankuori ja mehu keskenään
- lisää juustoseos vatkaten keltuaisvaahtoon
- kaada täyte piirakkavuokaan, jätä puolen sentin kohoamisvara
- paista 175 asteessa noin 20 minuuttia
- anna piiraan jäähtyä hetken aikaa
- ripottele paahdetut pinjansiemenet piiraan pinnalle
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.