Sitruuna-pinjansiementorttu

lauantai 23. heinäkuuta 2011


Tämä italialainen piirakka piristää painostavaa hellepäivää. Piirastaikina kannattaa tehdä etukäteen jääkaappiin tekeytymään ja ukkoskuuron iskiessä päälle on oiva hetki valmistaa piirakka loppuun. Sitruuna-pinjansiemenpiiras tuoksuu aurinkoiselle ja maistuu yhtä lailla aterian päätteeksi tai heti aamutuimaan herättämään lomafiiliksiin.
La dolce vita italiana!

Mantelimurotaikina:

100 g jauhettua mantelia
100 g sokeria
ripaus suolaa
190 g huoneenlämpöistä voita
250 g vehnäjauhoja siivilöitynä
(muna voiteluun)
  • tee murotaikina laittamalla kaikki ainekset monitoimikoneeseen, sekoita tasaiseksi
  • pyöräytä taikina muovikelmuun ja siirrä taikina jääkaappiin pariksi tunniksi
  • kauli taikina muovikelmun välissä ohueksi, pyöreäksi levyksi ja siirrä taikina takaisin jääkaappiin
  • aseta taikina piirakkavuokaan, niin että se peittää vuoan reunat ja pohjat kauttaaltaan
  • siirrä taikina vuokineen pakastimeen 15 minuutiksi
  • ota taikina pakastimesta ja sivele pinta kananmunalla
  • paista 175 asteessa kymmenisen minuuttia tai kunnes pohja on vaaleanruskea
  • anna jäähtyä

Täyte:

6 munankeltuaista
reilu 1 dl sokeria
300 g mascarponejuustoa
1 dl kermaa
1-2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl paahdettuja pinjansiemeniä
  • vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi, kovaksi vaahdoksi ja siirrä sivuun
  • sekoita mascarpone, kerma, sitruunankuori ja mehu keskenään
  • lisää juustoseos vatkaten keltuaisvaahtoon
  • kaada täyte piirakkavuokaan, jätä puolen sentin kohoamisvara
  • paista 175 asteessa noin 20 minuuttia
  • anna piiraan jäähtyä hetken aikaa
  • ripottele paahdetut pinjansiemenet piiraan pinnalle
Vinkki! Punaiset viinimarjat ja vadelmat sopivat myös hyvin piiraan kera tarjottaviksi. 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.