Aurinkoa on onneksi luvattu seuraavillekin päiville, joten loma jatkuu hyvissä merkeissä. Ja satoi tai paistoi, tämä raikas hernekeitto maistuu niin pienenä alkuruokana kuin pääruokanakin. Testiin vaan! Basilikatahnaan voi käyttää lisänä myös tilliä, persiljaa tai minttua.
Kesäinen hernekeitto
1 sipuli hienonnettuna
400 g tuoreita tai pakasteherneitä
1 l kasvislientä
puntti basilikaa
valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl parmesaania raastettuna
hyvää oliiviöljyä tahnaan, huonompaa paistoon
krutonkeja
suolaa ja pippuria
- kuumenna pannu ja kuullota sipuli
- kaada mukaan herneet ja liemi, keitä herneet pehmeiksi. (Pakasteherneet ei paljoa vaadi kypsentyäkseen ja liika kypsennys vie niistä väriä, joten ole niiden kanssa tarkkana.)
- soseuta sauvasekoittimella tai morttelissa basilika, valkosipuli, parmesaani, mustapippuri ja sopiva määrä öljyä, jotta saat aikaan sakean peston
- sekoita basilikatahna herneliemeen, tarkista maku ja tarjoile krutonkien kera
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.