Hellettä ja hernekeittoa

sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Loma on puolessa välissä ja road tripkin vielä pahasti kesken. Onneksi on lomaa vielä jäljellä! Ilmassa on ollut jo ensimmäiset merkit syksystä, sillä lämpötila laski + 15 asteeseen. Ei auttanut muuta kuin vetää poncho päälle kesäteatterin katsomossa Paltamossa.


Aurinkoa on onneksi luvattu seuraavillekin päiville, joten loma jatkuu hyvissä merkeissä. Ja satoi tai paistoi, tämä raikas hernekeitto maistuu niin pienenä alkuruokana kuin pääruokanakin. Testiin vaan! Basilikatahnaan voi käyttää lisänä myös tilliä, persiljaa tai minttua.

Kesäinen hernekeitto

1 sipuli hienonnettuna
400 g tuoreita tai pakasteherneitä
1 l kasvislientä
puntti basilikaa
valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl parmesaania raastettuna
hyvää oliiviöljyä tahnaan, huonompaa paistoon
krutonkeja
suolaa ja pippuria
  • kuumenna pannu ja kuullota sipuli
  • kaada mukaan herneet ja liemi, keitä herneet pehmeiksi. (Pakasteherneet ei paljoa vaadi kypsentyäkseen ja liika kypsennys vie niistä väriä, joten ole niiden kanssa tarkkana.)
  • soseuta sauvasekoittimella tai morttelissa basilika, valkosipuli, parmesaani, mustapippuri ja sopiva määrä öljyä, jotta saat aikaan sakean peston
  • sekoita basilikatahna herneliemeen, tarkista maku ja tarjoile krutonkien kera

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.