Sinappinen purjopiiras
(Tarte aux poireaux et à la moutarde)
Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
100 g voita
1 muna vatkattuna
Täyte:
1 rkl oliiviöljyä
500 g purjoa viipaloituna
2 munaa
1-2 dl kermaa, maitoa tai creme fraichea
1-2 rkl Dijon-sinappia
suolaa, mustapippuria
125 g briejuustoa ohueksi viipaloituna tai muuta juustoa raastettuna
Hiero jauhot ja voi murumaiseksi seoksi. Lisää muna ja muotoile taikinasta pallo. Kääri pallo muovikelmuun ja nosta se jääkaappiin puoleksi tunniksi. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Kauli taikina tai painele se vain voideltuun piirakkavuokaan. Pistele pohjaa haarukalla. Levitä päälle leivinpaperia ja kuivia herneitä (paistokuulia tai jotain muuta painoksi). Paista pohjaa 20 minuuttia, poista herneet ja paperi. Jatka paistamista 15 minuutin ajan.
Levitä purjoseos piirakkataikinan päälle, kaada mukaan munaseos ja levitä juusto pinnalle. Paista piirakkaa vielä noin 20 minuuttia. Jos munaseos ei ole vielä hyytynyt, säädä uunista lämpö pois ja jätä piirakka sinne vielä 10 minuutiksi.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.