Helsinki-viikonlopun parhaat palat

perjantai 18. marraskuuta 2016


Kun tiedossa on reissu Helsinkiin ja aikataulut osuvat kohdilleen, on mahtavaa päästä pyörimään Helsingin museoissa. Viimeksi vietinkin kokonaisen päivän museoissa kierrellen, mutta nyt piti valita pari houkuttelevinta. Yayoi Kusaman näyttely HAM:ssa on tullut vastaan monen monta kertaa Instagramissa, mutta se ei ole vienyt viehätystä pois, vaan halusin päästä paikan päälle ihastelemaan näitä värikkäitä teoksia. Toki näyttelyssä on monia muitakin teoksia, mutta nämä iloiset täplät ovat niin lumoavia, että suosittelen piipahtamaan museossa. Taiteilijan tausta sen sijaan ei ole kovin iloinen. Jos asuisin samassa kaupungissa, en voisi vastustaa kiusausta uudemmankin kerran. Näyttely on esillä 22.1.2017 saakka. 

Toinen näyttely, jonka halusin nähdä, oli Ateneumin Amedeo Modigliani. Teokset houkuttelivat puhtaasti siksi, että olen joskus aikoinaan ostanut pari Modiglianin taidejulistetta kotini seinälle. Uskollisesti ovat kulkeneet mukana vuosikausia enkä valitettavasti edes muista alkuperää. Tällä kertaa oli aikaa käydä ihailemassa myös toisen kerroksen suomalaisen taiteen tarinaa uusitulla esillepanolla. 
Viikonloppuun mahtui myös illallinen Shelter Helsingissä, mutta varsinainen yllätysvisiitti tuli tehtyä BasBas & Staff Wine Bariin, kun mietittiin mihin mentäisiin lasilliselle. Luojalle kiitos, että paikka muistui mieleeni! Olen yrittänyt monta kertaa saada varattua pöydän BasBasista siinä onnistumatta ja nyt päästiin edes lähelle ravintolan makumaailmaa. Baari oli ääriään myöten täynnä, mutta mahdutimme remmimme tiskille aitiopaikoille. Toinen toistaan upeampia viinejä ja entäs ne pienet suolapalat! Ah, tällaiset hetket saavat harmittelemaan sitä, etten asu Helsingissä. (En kyllä oikeasti sitä edes halua.) Taisimme kaikki rakastua niin ruokaan kuin intohimolla työhönsä suhtautuvaan henkilökuntaankin. Suosittelen!


Ponzu-siikaa. 

Maa-artisokkasalaattia. 

Kulman muikut aiolilla. Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.