Appelsiininen punaviiniglögi

tiistai 22. marraskuuta 2016





Näin loppuvuodesta on tullut jo maisteltua monta lasillista glögiä. Hyviä, vähemmän hyviä, asteen verran laihoja. Liian makeita, liian viinaisia eikä mikään valmisglögeistä ole noussut vielä omaksi suosikiksi. Kun viikonloppuna tuli korkattua omaan makuun liian vaniljainen punaviini, oli oiva tilaisuus tehdä itse glögiä. Haussa oli suhtkoht simppeli juoma, sillä kaikkien raaka-aineiden tuli löytyä omista kaapeista. Nappiin meni! Appelsiininen punaviiniglögi osui suoraan oikeaan makuhermoon.

Erilaiset tilanteet vaativat erilaiset glögit ihan samalla tavalla kuin viinitkin. Tämä appelsiininen glögi maistuu mielestäni kuitenkin yhtä lailla pienenä jälkiruokadrinkkinä kuin kolpakollisenakin lämpöä kaivatessa. Eikä juoma kylmänäkään hassumpaa ole.


Appelsiininen punaviiniglögi 6-7 henkilölle

1 appelsiinin kuorisuikaleet
1 plo punaviiniä
1 kanelitanko
1 vaniljatanko
1 tähtianis
4 kokonaista mausteneilikkaa
0,5-1 dl sokeria

Irrota appelsiinin kuoret kuorimaveitsellä. Säästä muutama suikale koristelua varten.

Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna seos melkein kiehumispisteeseen. Sekoittele, jotta sokeri sulaa viiniin. Alenna lämpöä ja anna glögin maustua 5-10 minuuttia. Maista glögiä ja lisää tarvittaessa sokeria.

Annostele glögi laseihin ja tee appelsiisuikaleisiin viillot, jotta saat ne kiinnitettyä lasin reunaan koristeeksi.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.