Raflassa - Los Pollos Koskikeskuksessa

tiistai 21. helmikuuta 2017


Kun viime viikolla astuimme sisään kanaravintola Los Pollosiin, se oli omalla kohdallani toinen kerta. Ensimmäisestä kerrasta jäi mieleen kanan täydellinen kypsyys nautiskellessani lounassalaattia kummipojan seurassa. Seuralainen söi lasten annoksen, joka oli niin suuri, että siitä olisi melkein riittänyt minullekin. Annokset olivat maukkaita, mutta eivät kuitenkaan saaneet huokailemaan ihastuksesta. Näin jälkikäteen on helppo huomata sen johtuneen väärästä annosvalinnasta. Salaatti oli hyvää, mutta maku ja osaaminen ei päässyt siinä lounaassa loistamaan.

Tällä toisella kerralla ei tullut tätä ongelmaa, sillä Tampere Food Clubin bloggareiden kesken saimme pureskella kaikki uuden listan ruoat läpi. Onneksi oli maanantai, jolloin ruoka maistuu tavallista paremmin. Ja minulle juuri maanantaisin maistuu kana. Broileri. Kukko. Melkeinpä mikä tahansa vaalea siivekäs. Pollosissa tarjolla on Naapurin Maalaiskanaa.

Los Pollos on kaukana fine dining -ravintolasta, mutta älä käsitä väärin. Hyvän ravintolan mittari ei ole valkoiset liinat ja klassinen musiikki. Hyvä ravintola ei tarkoita automaattisesti fine diningia. Los Pollosin sijainti ja miljöö musiikkeineen ei ole parasta mahdollista, mutta kun puhutaan ruoasta, se todella on parasta mahdollista. Kaikki kastikkeet, liemet, lisukkeet ja tietysti ne kanat valmistetaan paikan päällä. Mausteita ei ole säästelty ja suola on niin kohdillaan, että suu kääntyy hymyyn. Kanan liha on maukasta ja mehevää. Los Pollos on ravintola, jossa ruoka valmistetaan taidolla ja varmasti myös rakkaudella.

Los Pollos yllätti erinomaisuudellaan eikä yksikään maistamani haarukallinen ollut huonoa. Omiksi suosikeiksi nousivat kana-pekoni-bocadillo, luumutomaattikeitto grillatun kananpojan kanssa (saa myös ilman) sekä espanjalaiset perunat eli patatas bravas. Tarjolla on myös siipiä, makkaraa, rieskataskuja ja grillattuja kananpoikia. Kana on taipunut moneen muotoon.

Vaikka mielestäni kanaa ja lihaa tulisi syödä entistä vähemmän, tarjoaa Los Pollos loistavan tekosyyn poiketa säännöstä. Mieluummin hyvää harvoin kuin tyydyttävää usein.


Los Pollos
Hatanpään valtatie 1 (Otavalankadun tunneli)
avoinna ma klo 11-18, ti-la 11-20, su 13-17

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.