Kasviskeiton ohje taipuu suuntaan jos toiseen eli siihen voi käyttää mustapapujen sijaan kidney-, valko- tai mustasilmäpapuja. Tulisuutta voi säädellä oman maun mukaan ja ruokaan uppoaa helposti joukkoon muutkin kasvikset ja juurekset kuin reseptissä mainitut. Maittavaa tuli, vaikka jätin keitosta retiisit ja avokadot pois.
Meksikolainen kasviskeitto eli Sopa de tortilla 4 annosta
alkuperäinen resepti Kauppalehti Optiosta
öljyä paistamiseen
1 vihreä paprika paloiteltuna
1 sipuli hienonnettuna
1 jalopeno tai chili hienonnettuna
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl kuminansiemeniä
1 kanelitanko
1 tl savupaprikajauhetta
1 tlk tomaattimurskaa
1-2 l kasvis- tai kanalientä
1 pss (200 g) pakastemaissia
2 tlk (500 g) mustapapuja tölkissä
1 tl oreganoa
2 laakerinlehteä
2 siivua appelsiinin kuorta
1 limen mehu ja raastettu kuori
tuoretta korianteria hienonnettuna
*
4 maissitortillaa siivuihin leikattuna
retiisiä ohueksi viipaloituna
avokadoa pilkottuna
Lämmitä öljy pannulla ja hauduttele paprikat, sipulit ja jalopeno pehmeäksi. Lisää reilusti suolaa.
Lisää valkosipuli, kumina, kanelitanko, savupaprika ja paista hetken aikaa. Lisää tomaattimurska, kasvisliemi, maissit, pavut, oregano, appelsiinin ja limen kuori. Sekoita ja anna keiton hautua 30 minuuttia.
Poista kanelitanko ja laakerinlehdet. Lisää limen mehu ja korianteri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Lämmitä paistinpannulla öljyä ja paista tortillasiivuja 2-4 minuuttia. Anna ylimääräisen öljyn valua talouspaperin päälle. Annostele keitto ja koristele annos tortillasiivuilla, retiisillä ja avokadolla.
* * *
Kokeile myös mustasilmäpapukeittoa nachoilla.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.