Päiväretki Vicenzaan

keskiviikko 1. helmikuuta 2017


Vicenza on pieni, idyllinen kaupunki lyhyen matkan päästä Padovasta. Junamatka kestää alle puoli tuntia. Mikäli suuntanasi on Verona tai Venetsia, kannattaa tehdä päiväretki niin Padovaan kuin myös tänne Vicenzaan. Molemmat paikat ovat oiva vaihtoehto, jos haluat majoittua edullisemmin tai lomailla rauhallisemmissa fiiliksissä kuin Venetsian turistikaaoksessa. Mutta ei sillä, Venetsia on upea kaupunki ja sieltäkin löytyy vielä rauhallisia soppeja lomatunnelmointiin. Taidetta ja romantiikkaa ei näistä kaupungeista puutu.


Teatro Olimpicon porteilta on suora näkymä Palazzo Chiericatiin, jonne kannattaa myös astua sisään. Kattomaalaukset ovat henkeä salpaavan upeat, siinä missä koko rakennus taiteineen päivineen.

1500-luvun arkkitehdin Andrea Palladion kädenjälki näkyy läpi Vicenzan ja yksi hänen vaikuttavimmista töistä on Teatro Olimpico. Palladion kuuluisimpia töitä ovat roomalaistyyliset villat, mutta niitä emme tällä matkalla ehtineet katsastamaan lainkaan. Se olisi vaatinut pidemmän loman ja auton vuokrauksen. Se kuuluisin on tietty Vicenzassa, mutta sen tiedon luin vasta jälkikäteen. Jäi ihailematta tämä osa Unescon perintökohdetta. Onneksemme maailman vanhin katettu teatteri tarjosi ihailtavaa yllin kyllin. Teatro Olimpico jäi Palladion viimeiseksi työksi eikä hän ehtinyt nähdä sitä valmiina.Lounasravintolaksi valikoitui Il bistro del bacala, jonka yläkerrassa on erinomainen ruokakauppa Il Ceppo. Jos siis haluat maistaa paikallista turskaherkkua, varaa pöytä. Yläkerrasta voi myös ostaa oivat piknikherkut mukaan. Kahden henkilön lounasmenu viineineen maksoi noin 70 euroa.

Il Bistrot del Bacalà / Gastronomia Il Ceppo
Corso Andrea Palladio 196


Päätimme päiväretken Piazza dei Signorilla sijaitsevalle Basilica Palladianan kattoterassille, josta on upeat näkymät niin aukiolle kuin Vicenzan ympäristöönkin. Kuten nimikin kertoo, myös tämä rakennus on Andrea Palladinon kädenjälkeä.

Visiitti Vicenzaan oli ehdottomasti junamatkan arvoinen. Ikävä kyllä näin jälkikäteen huomaa myös sen, miten monta muutakin kylää ja kaupunkia olisi ollut katseltavana. Tällä lomalla olisi ollut kiva käydä myös esimerkiksi Trevisossa ja Bassanossa, mutta niin vain jäivät toiseen kertaan.Lue myös:
Postikortti Padovasta
Orto Botanico di Padova
Ravintolavinkit Padovaan
Viehkeä Veneto - Padova
Valloittava Venetsia
Venetsia aikaisin aamulla
Viehkeä Veneto - päiväretki Muranoon
Lumoava Burano
Venetsian museot
Ravintolavinkit Venetsiaan

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.