Punajuuriröstit couscousilla

tiistai 6. lokakuuta 2015




Glorian Ruoka & Viini pelasti erään arkimaanantain tällä reseptillä. Suurimman helpotuksen huokauksen aiheutti yksinkertaisesti se, ettei ruokaa tarvinnut tuntikaupalla mietiskellä. Toinen onni oli se, että näihin rösteihin oli helppo upottaa joukkoon myös nahistuva punasikuri. Röstitaikinaan voi siis surutta käyttää muitakin aineksia kuin punajuurta ja perunaa. Jestas tämä syksy on sitten juuresten juhlaa! Ja punajuuri taivaallisen ihanaa.

Punajuuriröstit 4 henkilölle 

400 g punajuuria raastettuna
200 g perunoita raastettuna
1 sipuli hienonnettuna
3 kananmunaa
2 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
1 tl jauhettua korianteria
öljyä paistamiseen
**
1/2 granaattiomenan siemenet
1/2 dl pistaasipähkinöitä (muutkin pähkinät ja siemenet käyvät)

Jogurttikastike

1 ruukku korianteria hienonnettuna
1 ruukku persiljaa hienonnettuna
2 dl maustamatonta, paksua jogurttia
1 rkl tahinia
1 rkl sitruunamehua
suolaa, mustapippuria 


Sekoita ensin kastikkeen ainekset keskenään. Laita kastike jääkaappiin viilenemään.

Sekoita raasteet kulhossa. Lisää sipuli, kananmunat ja mausteet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Muotoile massasta pieniä röstejä ja paista ne öljyssä noin 2 minuuttia molemmilta puolilta.  Tarjoa kuumat röstit jugurttikastikkeen, granaattiomenan siementen ja couscousin kanssa.


2 kommenttia

  1. Vitsi täällä sun blogissa on taas kaikkea ihanaa, varsinkin tämä resepti kolahti! Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ilmeisesti makumaailmamme kolahtaa yhteen tällä hetkellä. Herkullisia vapaita sinnekin!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.