Pikaisesti tulistunut thaisalaatti

keskiviikko 15. huhtikuuta 2015Japanilais- ja thaimaalaishenkiset salaatit ovat maistuneet viime viikkoina enemmän kuin koskaan. Liekö syy siinä, että pienoinen tulisuus ja pikaisesti valmistuva ruoka on houkutellut kevätkiireen keskellä. Tätä salaattia olen ehtinyt nauttia niin broilerin jauhelihalla, soijarouheella kuin katkaravuillakin. Pientä uupumusta ruoan ideoinnin suhteen on siis havaittavissa.

Jauhelihan tilalla kannattaa kokeilla soijarouhettakin. Siitä saa helposti valmistettua jauhelihahuijauksen, jos ensin antaa rouheen turvota vedessä, valuttaa veden pois ja paahtaa sen jälkeen seesamiöljyssä paistinpannulla, kunnes se on tumman ruskeaa. Paatunut jauhelihan syöjä voi luulla paistettua soijarouhetta jauhelihaksi.

Tulinen ja yrttinen thaisalaatti 1-3 henkilölle

300 g broilerin tai porsaan jauhelihaa
1 tuoretta punainen chili hienonnettuna tai 0,5-1 rkl chilihiutaleita
1-2 rkl kalakastiketta
1-2 limeä
1 punasipuli ohuiksi renkaiksi leikattuna
ripaus sokeria
tuoretta korianteria, minttua ja thaibasilikaa
3-5 kevätsipulin vartta
seesamiöljyä paistamiseen
salaattia, rucolaa tai vuonankaalia
porkkanaa ohuiksi suikaleiksi leikattuna

Paista jauheliha paistinpannulla seesamiöljyssä kypsäksi. Mausta seos chilihiutaleilla, sokerilla, kalakastikkeella ja limen mehulla. Lisää lopuksi vielä korianteri ja kevätsipuli joukkoon.

Maista lihaseosta ja lisää tarvittaessa kalakastiketta suolan puutteeseen, limeä raikastukseksi ja chiliä tuomaan lisää potkua. Mausteiden määrät ovat erittäin summittaiset, sillä mittailen niitä erittäin harvoin. Enempi on parempi.

Levitä salaatit, sipulit ja porkkanasuikaleet lautasille ja lusikoi jauhelihaseosta päälle. Koristele vielä reilulla määrällä yrttejä ja nauti saman tien.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.