Lämmin papu-pinaattisalaatti

tiistai 10. joulukuuta 2013



Mietitkö vieläkin, mitä söisit illalla? Päästä itsesi helpolla ja valmista tämä maukas salaatti. Aineksia voit varioida oman makusi mukaan, mutta pääosassa ovat pavut, pinaatti ja harissa. Pinaatin tilalla voit käyttää esim. romainesalaattia tai kiinankaalia.  Salaatin voi lisätä joukkoon myös vasta lautasella. Pinaatti ei todellakaan ole tämän sesongin tuote, mutta vihreän tarve on toisinaan valtaisa. Harissa on tunisialainen tulinen chilitahna, jota löydät hyvin varustelluista kaupoista sekä etnisistä putiikeista.

Lämmin papu-pinaattisalaatti  4 annosta

2 tlk isoja valkoisia papuja
1 rkl öljyä
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 kourallista tuoretta pinaattia tai salaattia
2 tl harissaa
2 tomaattia paloiteltuna
1 dl oliiveja
suolaa, mustapippuria
(ripaus sokeria tarpeen mukaan)

  • huuhdo pavut kylmän veden alla ja valuta vesi pois
  • kuullota sipuleita öljyssä paistinpannulla, kunnes ne ovat pehmenneet
  • lusikoi harissa joukkoon
  • nosta seuraavaksi pinaatit pannulle ja kääntele niitä hetken aikaa
  • lisää tomaatit, pavut ja oliivit ja mausta seos
  • paista aineksia vain sen verran, että pavut ehtivät lämmetä
  • syö salaatti sellaisenaan tai pyöräytä oheen pitaleipiä

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.